Türk Kızılayı Eskişehir şubesi, Kurban Bayramı öncesi kurban bağışı kampanyasını başlattı.

Kurban bağışlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kızılay Şube Başkanı Yüksel Girgin, “149 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslar arası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılayı, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor. Bu yıl da kurban döneminde gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerinde binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız” diye konuştu.

Kurbanların kesim ve dağıtım aşamaları hakkında detaylı bilgi veren Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık geleneksel hala gelen, ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ sloganı ile gerçekleştirdiğimiz vekaletle kurban kesin kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek bayramın ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Elde edilen etler, kavurma konserve haline getirilerek vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak yıl boyu dağıtılacak.”

Girgin, yurtiçi bir hisse kurban vekalet bedelinin 735 lira, yurtdışı kurban vekalet bedelinin ise 500 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim