Zabıta teşkilatının 188’inci yılı kutlaması dolayısıyla Vilayet meydanında toplanan zabıtalar, Atatürk anıtına çelenk koydu. Zabıtalar daha   saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ümit Güney, “Ülkemizin sosyal ve medeni hayatını geliştirme insanların refah ve huzur içinde yaşaması için kurulmuş üniformalı bir teşkilattır. Yapmış olduğunuz meşakkatli görev için hepinizi tek tek kutluyorum, Eskişehir’de yaşayan insanların dünya standartlarında medeni yaşam şartlarını gerçekleştirdiniz için sizi kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan zabıtalar adına konuşan Tüm Bel Sen Şube Sekreteri Gerçek İzgü, “Özveri ile çalışmamıza rağmen gerek ekonomik ve sosyal haklarımız bakımından gerekse özlük haklarımız bakımından bir sorun yaşamaktayız” dedi. Zabıta memuru çalışanları olarak kamu çalışanlarından farklı ve uzun süreli olarak gece gündüz demeden görev yaptıklarını kaydeden İzgü, “Buna karşılık emeklerimizin altında maaş almaktayız. Kamu düzeninin sağlanması için bize verilen görevleri yerine getirirken zorluklara göğüs germekte ve özveriyle çalışmaktayız” diye konuştu.

 

 

SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Görevlerimiz sırasında kimi zaman psikolojik şiddete kimi zaman da yaralanma ile sonuçlanan fiziksel şiddete maruz kaldıklarını dile getiren İzgü, şunları söyledi: “Ayrıca görevimiz olmayan birçok işi yapmamız istenmektedir. Birçok kanun ve yönetmeliklerin yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirirken zabıta memuru olarak sorunlarımız devam etmekte yetkililer sorunlarımıza çözüm konusunda somut adımlar atmamaktadır. Bu zamana kadar gelen iktidarlar her zabıta haftasında nutuklar atılsa da mecliste bu yönde kararlar alınmadığını görmekteyiz. Bu sorunlarımızın bir kısmı yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanırken bir kısmı da her yörenin kendi özgül koşullarından ve belediyelerin özel uygulamalarından kaynaklanmaktadır.”

MÜCADELEYE DEVAM

Zabıta Haftası nedeniyle, seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten İzgü şöyle konuştu: “Sendikamız, zabıta memuru olarak görev yapan arkadaşlarımızın sorunlarını iş kolundaki öncelikli sorunlar olarak ele almakta ve her zeminde gündem yapmaya devam etmektedir. Sendikamız 657 sayılı kanuna 11’inci hizmet sınıfı şeklinde zabıta hizmetleri sınıfı oluşturulmasını, yaptığımız işin gereği olarak K cetveli ile belirlenen fazla mesai ücretlerinin arttırılması, sağlık ve hayat riski taşımamız nedeniyle ağır yıpranmaya neden olan işler arasına alınarak fiili hizmet zammından yararlanma gibi taleplerimizin gerçekleşmesi için mücadeleye devam ediyoruz.”

YIPRANMA PAYI

Gerçek İzgü’den sonra söz alan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun da yıpranma payına dikkat çekerek, “Zabıtaların ve itfaiyeci arkadaşların özellik yıpranma haklarının verilmemesi büyük eksikliktir, sosyal halklarının verilmemesi de zabıta emekçisi arkadaşların önemli sorunu ve iktidarların önemli eksikliklerindendir, biz bu hakkın verileceğine inanıyoruz ve bu duygularla 188’inci yılımızı kutluyoruz” şeklinde konuştu.  Konuşmalardan sonra Başkan Uzun zabıta çalışanlarına çiçek vererek Zabıta Haftası’nı kutladı.

 

Editör: TE Bilişim