Aktiffelsefe Eskişehir şubesi eğitmenlerinden Gülcan Gelerli tarafından Dumlupınar Kız Öğrenci Yurdu’nda “Mevlana ve Felsefesi” Konferansı gerçekleştirildi.

Aktiffelsefe’deki gönüllü eğitmenler tarafından çeşitli zamanlarda birçok konuda verilen konferanslardan biri de “Mevlana ve Felsefesi” konferansı. Son olarak Dumlupınar Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen konferansta Mevlana’nın hayatı, felsefesi, eserleri, üzerinde durduğu değerler, erdemler, ney sembolojisi gibi konularda paylaşımlar yapıldı.

 Mevlana’yı ve öğretilerini hatırlamanın her zaman için ihtiyaç olduğunu belirten konuşmacı Gelerli  “Mevlana’nın ilk eseri Mesnevi. Bunun yanında Fihi Ma Fih ve Mecalis-i Seba gibi eserleri de bulunuyor. Kişiliği üzerine çalışmış büyük ve derin filozof. En çok üzerinde durduğu erdem ve değerlerden birkaçı; evrensel kardeşlik ve hoşgörü, varlığın birliği, adalet, sevgi. Dostluk ve barışın anahtarının sevgi olduğundan ve erdemlerimizi keşfetmek için insanın kendi içine, kendi özüne dönmesi gerektiğinden bahsediyor” şeklinde konuştu.

 Mevlana’dan birçok söz ve hikaye paylaşan Gelerli, Mesnevi’nin ilk 18 beytini de okudu. Bu sırada bir de ney dinletisi gerçekleşti. Gülcan Gelerli herkesi Aktiffelsefe Dernek binasında 1 Ocak Perşembe günü Saat:18.30 da gerçekleşecek, Mevlana gibi birçok filozofun değerli öğretilerinin incelendiği Felsefe ve Psikoloji seminerlerine davet etti.

Editör: TE Bilişim