Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri İki Eylül Caddesi üzerinde bulunan Esnaf Sarayı önünde düzenledikleri basın açıklaması ile Valilik tarafından Vilayet Meydanı’nda sergilenen Kent Meydanı maketini eleştirdi.

Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Güray Gürlek’in okuduğu basın açıklamasında Valilikte sergilenmeye başlanan Kent Meydanı maketinin kendilerini endişeye sevk ettiği belirtildi. Memleket sevdalıları olarak konuyu yakından takip ettiklerini belirten Gürlek, “Bugüne kadar birçok yetkili ve uzman kişi ve kurum tarafından yapılan açıklamaların, verilen görüşlerin, gerçekleştirilen panel ve çalışmaların göz ardı edildiğine üzülerek tanık olmaktayız” dedi.

MİMARLAR ODASININ YÜZE YAKIN PROJESİ

Gürlek, alanın kent meydanı olarak Eskişehir’e kazandırılacağı yönünde verilen sözlerin tutulmayarak halkın nefes alabileceği bu alanın ranta kurban edileceğinden endişe duyduklarını kaydetti. Kent meydanlarının betonlaşma ve yapılaşmanın öne çıkmadığı, yeşil alanlarıyla öne çıkan kentlinin nefes alacağı ve kent kimliğini yansıtan alanlar olması gerektiğine dikkat çeken Gürlek, “Meydan konusunda Mimarlar Odası tarafından düzenlenen yarışma neticesinde yüze yakın projenin de ortaya konulduğunu, projelerin sergilenerek, kamuoyu ve yetkililerle paylaşıldığını biliyoruz. Ancak bu ve bunun gibi birçok çaba maalesef hiçe sayılmıştır” ifadelerini kullandı.

GERÇEK ANLAMDA HALKA SORULMALI

Başkan yardımcısı Gürlek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Stadyum yerine yapılacak meydan asla oldu bittiye getirilmemelidir. Meslek odaları ve demokratik kitle örgütleriyle işbirliği içerisinde projeler üretilmeli; süreç, demokratik, katılımcı ve şeffaf yürütülmelidir. Nihai karar göstermelik veya sembolik değil gerçek anlamda Eskişehir halkına sorularak verilmelidir. Bu demokrasinin gereğidir, milli iradeye saygı da bunu gerektirir.” 

Editör: TE Bilişim