Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhan Sakallı Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odasını Ziyaret Etti. Ziyarette konuşan Oda Başkanı Mehmet Kızılinler “Eskişehir’de çok ciddi bir mezbahane problemi var. Biz EBVHO olarak şehrimizde tüketilen etin yüzde kırkının kaçak olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca sokak hayvanlarının kısırlaştırılmaları ve rehabilitasyonları ile çok ciddi eksiklikler var. Bu konuda da büyükşehir belediye başkanlığı koordinatörlüğünde tüm şehri bir bütün halinde ele alacak bir projeye ihtiyaç var. Biz EBVHO olarak düzenlediğimiz “ Veteriner Hekimi Gözüyle Eskişehir “ çalıştayıyla ilgili konularda bir rapor hazırladık. Ayrıca 2014 yılından beridir süregelen yönetimimizde kazandığımız tecrübeleri ve yetişmiş eleman başta olmak üzere her türlü teknik desteği Büyükşehir belediyesine vermeye hazırız.

   Tüm bunların en iyi şekilde yapılabilmesi içinde Büyükşehir’de veteriner işleri daire başkanlığının diğer belediyelerde de veteriner işleri müdürlüğü kurulması ile ilgili taleplerimizi sayın büyükşehir belediye başkanı adayımıza iletiyoruz”dedi.

   Ziyarette konuşan Burhan Sakallı ise “Seçildiğimiz takdirde bir tanesi Eskişehir’in kuzeyine yani Tepebaşı bölgesine  ve bir tanesi de şehrin Güney’ine yani Odunpazarı bölgesine iki adet mezbahane projemiz hazır. Ayrıca daha evvel Büyükşehir devredildiğinde kapatılan Han , Bozan, Kırka , Doğançayır başta olmak üzere tüm eski mezbahanelerin en kısa zamanda modernize edip üreticimizin kullanımına açmayı planlıyoruz.Sokak hayvanları konusunda da en kısa zamanda şehrin ihtiyacı olan projelerle harekete geçmek istiyoruz” dedi.

       Şehrin güncel problemleri ile birlikte başta Kızılinler termal sağlık merkezi olmak üzere Eskişehir ilgili vizyoner projelerinin de değerlendirildiği ziyarette oda Başkanı Mehmet KIZILiNLER tarafından Burhan Sakallı ‘ya “ Veteriner Hekimi Gözüyle Eskişehir “ çalıştayı sonuç raporu da verildi.

Editör: TE Bilişim