Eskişehir Kent Konseyi ve Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği’nin iş birliği ile ‘Millî Mücadele’nin Yüzüncü Yılı’ adına düzenlenen ‘Millî Mücadele Döneminde Eskişehir’ paneli Büyükşehir Sanat Merkezi Ergin Orbey Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Davetlilerin ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinliğin sunumunu Eskişehir Kent Konseyi Sekreteri Ahmet Kapanoğlu tarafından yapıldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yakut’un Moderatörlüğünde ‘Millî Mücadele Döneminde Eskişehir’ paneline geçildi.

Panelde; Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altıntaş  ‘Milli Mücadelede Afyonkarahisar - Eskişehir İlişkileri’, Eskişehirli eğitimci – yazar Ahmet Urfalı ‘Milli Mücadele Edebiyatında Eskişehir’, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yakut ‘Milli Mücadelenin Tarihsel ve Felsefi Anlamı’, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Erşan ‘Milli Mücadelede Eskişehir’in Yeri ve Önemi’, Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği Başkanı eğitimci – yazar Soner Çam ’Millî Mücadele Dönemi Şiir Örnekleri’ konularında bildiri ve sunumlarını yaptılar.

Programın sunumundan ardından panelistlere; Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy tarafından ’teşekkür belgeleri’ törenle takdim edildi. Panel sonunda konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, ‘’Millî Mücadele Döneminde Eskişehir’ Paneli verimli ve güzel geçti. İlerleyen günlerde bu tür etkinliklere daha fazla yer vereceğiz. Panelde sunum yapan akademisyenlere, yazarlara ve eğitimcilere çok teşekkür ederim’’ diye ifade etti.

                                                                                                                             

Editör: TE Bilişim