Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Necmi Özen, veda mesajı yayımladı. Özen 3 Şubat 2014’ten beri sürdürdüğü görevden Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ayrıldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Değerli mesai arkadaşlarım, 3 Şubat 2014 tarihinden bu yana yürütmüş olduğum Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden bakanlığımızın takdiri ile Merkez teşkilatına görevlendirilmiş olmam sebebiyle bugün itibariyle ayrılıyorum. Göreve başladığım günden bugüne kadar birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı ve minnettarlığımı bildirmek isterim. Elbette kamuda görev yapan herkes gayet iyi bilir ki görevler, takdir edilen görevler, takdir eden makamın uygun gördüğü süre kadar geçerlidir. Önemli olan takdir edilen bu görevi hakkıyla yerine getirebilmek ve görevden ayrılmanın gerçekleştiği gün görev yerinde hoş bir sada bırakabilmektir.

Ben Eskişehir’de birlikte çalıştığımız süre içerisinde yaptığımız çalışmalar, işbirliğimiz neticesinde ortaya koyduğumuz ürünler dikkate alındığında bir hoş sada bırakacak bir süreci yaşadığımızı düşünüyorum. Bir toplum için en önemli olan görevlerden bir tanesini yerine getiriyoruz. Eğitim; şüphesiz ki toplumların ayakta kalmasını sağlayan sağlık ve güvenlik ile birlikte en önemli 3 direkten birisidir. Bu önemli sorumluluğu tek başına yüklenmek, hedefine ulaştırmak mümkün değildir. Görev yaptığım süre içerisinde okul ve kurum yöneticilerinden öğretmenlerine, memur ve hizmetlilerinden öğrencilerine ve velilerine kadar destek ve dayanışma görmüş olmanın büyük mutluluğunu yaşadım. Bugün geriye dönüp baktığımda güzel olan ne varsa bu, sizlerin destek ve gayretinizle gerçekleşmiştir.

Eksik kalanlar, yapamadıklarımız, tamamlayamadıklarımız ise benim eksikliğim kusurumdur. Görev sürem içerisinde her zaman bir anlayış nezaket çerçevesi içerisinde çalışmaya gayret ettim. Buna rağmen yürüttüğümüz görevin gerektirdiği bazı sorumluluklar ya da karar verme hassasiyetleri nedeniyle zaman zaman mesai arkadaşlarımızın beklentilerine cevap veremediğimiz ya da onları kıracak hal, hareket, tavır ve konuşmalar yaşamış olabiliriz. Ancak bunun asla kişisel bir takım kaygılardan ya da nefsi birtakım tavırlardan değil görevin gereğinden kaynaklandığını hepinizin bilmesini isterim. Elbette ki devlet kurumlarının sürekliliği esastır benim ayrılmam da birlikte yeni bir solukla yeni bir heyecanla yeni bir başlangıcı Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü camiası olarak yaşayacak ve yerime görevlendirilen çok değerli meslektaşımla yeni ufuklara, yeni hedeflere var olan güzellikleri daha büyük güzelliklere taşımaya devam edeceksiniz. Ben de bundan sonraki görevlerim sırasında Eskişehir´deki mesai arkadaşlarımın başarılarını izleyerek bunu sürdürme gayreti içinde olacağım. Bir çalışma arkadaşınız olarak bugün aranızdan ayrılıyorum. Ancak bu ayrılış sadece yürüttüğümüz görevle alakalıdır. Sizlerle çalıştığım süre içerisinde biriktirdiğimiz dostlukların hep ‘baki’ kalacağını ve hayatımız içerisindeki kazanabileceğimiz en kıymetli servet olarak gönlümüzde muhafaza edileceğini, arkadaşlarımızın da bundan sonra devam edeceğini paylaşmak isterim.

Değerli mesai arkadaşlarım, Bu kadar yıl birlikte çalışmış olmanın doğurduğu haklar mutlaka birbirimizin üzerinde mevcuttur. Ben arkadaşlarımın destek gayret ve samimiyetlerinden kaynaklanan hak ve hukuklarını üzerimde taşıyor ve bundan dolayı üzerimde oluşan haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Şahsıma kırgınlığı olanlar kırgınlıklarını unutsunlar. Ben kendi üzerine düşen Hakkımı her birinize ayrı ayrı helal ediyorum. Bundan sonraki süreçte eğitim camiasının belki farklı birtakım çevrelerinde, mekânlarında tekrar birlikte bu ülkeye, ülkenin çocuklarına hizmet etme fırsatını sizlerle birlikte bulmayı arzu ediyor ve Rabbime bu yönde niyaz ediyorum. Hoş kalın, hoşluklarla kalın. Hayat size her daim güzellikler taşısın ve başarıya giden yolda Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Editör: TE Bilişim