Covid-19 normalleşeme takviminde AVM'lerin, kuaförlerin ve berberlerin açılma sürecini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal  “Temel ihtiyaçlarımızı; insan yoğunluğu olmayan ve evimize en yakın işletmelerden karşılamalıyız" dedi.

Genel Başkan Süleyman Bakal  konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Covid -19 ile uzun ve zorlu bir mücadele yapan ülkemiz belli kazanımlar elde etti. Covid-19 savaşının gelinen bu noktasında; artık hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını aklımızda tutmalıyız.

 Yapacağımız hatalı davranışların/uygulamaların yeni covid-19 dalgalanmalarına sebep olabileceği, daha ağır yaptırım, sonuçları doğurabileceği sürekli zihnimizde olmalıdır.

Her defasında vurgulanan bir gerçek var. Covid-19 kapalı, insan yoğunluğunun fazla olduğu, fiziksel mesafeye uyulmayan ortamlarda; insandan insana, enfekte veya hasta olup da; hastalık belirtisi göstermeyen  kişilerin, saçtığı damlacıkların insan vücuduna  alınmasıyla bulaşmaktadır.

 Covid-19 ile yaşamayı öğrenmemiz gereken bu  süreçte yapılması gereken; kapalı, insan yoğunluğunun fazla olduğu ve fiziksel mesafenin ihlal edilme ihtimalinin yüksek olduğu ortamlarda uzak durmak olmalıdır.

Ailesinin, sevdiklerinin ve toplum sağlığını düşünen tüketiciler; insan hareketliliğini azaltan, ikametgahına en yakın işletmelerden alışveriş yapmalı, alışveriş yaptığı ortamdan en kısa sürede açık havaya çıkmaya özen göstermelidir.

Covid 19 normalleşme sürecinde;AVM'ler,kuaför ve berberler açılırken

 Alışveriş yaptığımız ortamlar;evimize ne kadar uzaksa,insan yoğunluğu ne kadar fazlaysa ,fiziksel mesafe ihlali ne kadar çoksa ve kapalı ortamda bulunduğumuz süre ne kadar uzunsa covid-19'un bulaşma ihtimali o kadar yüksek olacaktır.

 Nitekim sokağa çıkma kısıtlama sürecinde; süreli olarak ,sokağa çıkmalarına izin verilecek yaş gruplarına da; bulaşın önlenmesi  için; evlerinden yürüme mesafesinden  daha fazla  uzaklaşmamaları önerilmektedir.

Temel ihtiyaçlarımızı; insan yoğunluğu olmayan, evimize en yakın ve alışverişten sonra en kısa sürede açık havaya çıkabileceğimiz işletmelerden karşılamaya dikkat ve özen göstermeliyiz."

           

Editör: TE Bilişim