Özbekistanlı Yazar Tahir Melik, Ödülünü Vali Tuna’nın Elinden Aldı
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, mart ayı içinde düzenlenen “Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Bilim Kültür ve Sanat Ödül Töreni” ne rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Özbekistanlı Yazar Tahir Melik, ödülü’nü Vali Tuna’nın elinden aldı.
Özbekistanlı Yazar Melik’i Eskişehir’de ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Vali Tuna, toplumları ve insanları birbirine kaynaştırmak ve daha da yakınlaştırmak için yazarlara büyük görev düştüğünü belirtti. 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’in önemli bir süreci başarıyla gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Tuna, “Uluslararası yaptığımız birçok etkinlikte, Türk Dünyası insanını bir araya getirmeye çalıştık. Bu etkinlikler kapsamında, Özbekistan’a akademisyenlerimizi, iş adamlarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi gönderdik. Bizim medeniyetimize ait kültürümüzü en iyi şekilde anlatmaya çalıştığınız için size teşekkür ederiz. Bundan sonra Eskişehir sizin de memleketiniz. Sizi her zaman burada ağılamaktan gurur ve onur duyacağız” dedi.
İki ülke arasında sıkı kardeşlik bağları olduğunu söyleyen Melik ise, layık görüldüğü ödülü tüm Özbekistanlı edebiyatçılar adına aldığını söyledi. Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğini layıkıyla yaptığını ifade eden Melik, Eskişehir’den çok güzel duygularla ayrılacağını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Tuna, Özbekistanlı Yazar Tahir Melik’e ödülünü verdi. Ziyaretin sonunda Vali Tuna, günün anısına Melik’e 2013 TDKB Ajansı yayımlarından oluşan kitap seti hediye etti.
Editör: TE Bilişim