Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Diriliş – Direniş – Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye” yürüyüşünün başlangıcı yoğun bir katılımla Ankara 1. Meclis önünde verildi.

Yürüyüş başlangıcının öncesinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, beraberindeki ekip ile birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti. Anıtkabir ziyareti sırasında anı defterine duygularını yazan Başkan Kurt’un “Odunpazarı halkının devrimlerine olan inancıyla selamlıyorum” sözü dikkat çekti.

Gönüllü arama-kurtarma ekipleri, akademisyenler, doğa yürüyüşçüleri ve sivil gönüllüler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Başkan Kurt, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurun saygı duruşunda bulundu. Ata’nın mozolesine çelenk koyan Başkan Kurt, anı defterine duygularını yazdı.

 

Başkan Kurt’un Ata’nın anı defterine yazdığı metin şu şekilde;

            Sevgili ATATÜRK,

              96 yıl önce başlattığın Ulusal Kurtuluş savaşımızın 5 önemli muharebesinin ilk 3’üne ev sahipliği yapan ESKİŞEHİR’in ODUNPAZARI ilçe halkının minnet, saygı ve bağlılıklarını iletiyorum.

            Odunpazarı Belediyesi olarak, o günlerde sizlerin savaştığı cephelerdeki yaşamınızı, olayların neden/sonuç ilişkilerini anlamak amacıyla bir yürüyüş başlattık.

            İnönü’de DİRENİŞ

            Sakarya’da DİRİLİŞ

            Dumlupınar’da KURTULUŞ

           “Metristepe’den Kocatepe’ye” adını verdiğimiz yürüyüşümüze başlarken, huzurunuzda olmak büyük bir mutluluk veriyor.

           Odunpazarı halkının devrimlerine olan inancıyla selamlıyorum.

Editör: TE Bilişim