Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik meclisi yürütme kurulu gerçekleştirilen genel kurul ile oluşturuldu.

                Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak ve gençlik meclisi üyeleri katıldı.

                Başkan Kurt genel kurulda yaptığı konuşmada, "Odunpazarı Kent Konseyi oluşumuna vereceğiniz katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkür ediyorum. Kent Konseyi bizim yasa gereği kurmamız gereken bir kurum. Yasayı izleyen takip eden bunun yaptırımını araştıran malesef yok. Şu anda iki bin'e yakın belediye var Türkiye'de ama iki yüz civarında kent konseyi var. Bunun nedeni nedir? belediye başkanları kendilerine ayak bağı olacak bir kurum istemiyor. Bir çoğu ya kendisi başkan oluyor ya da bir meclis üyesini veya başkan yardımcısını başkan yapıyor. Böylelikle usulen bir kent konseyi kurulmuş oluyor zaten başka türlü hiç bir çalışmada yapılmıyor. Bizden önceki dönemde Odunpazarı Kent Konseyi vardı, gençlik meclisi  de vardı tabiki kağıt üzerinde fakat hiç bir çalışmasını biz basından izlemedik, görmedik. Bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Kent konseylerinin sivil, demokratik işleyişi olan kendi içinde de gerçekten demokrat olan bir yapı olması gerektiğini düşünüyorum. Başkanın partisi ne olursa olsun, gençlerin orada hiç bir parti sınırı tanımadan çalışma yapması gerekir. Kent konseylerinin ana kademesi var gençlik meclisi, kadın meclisi gibi meclisleri de var. Burada o demokratik olgunluğu da gerçekleştirmemiz lazım, uyum içinde başarılı bir çalışma oluşturmak lazım. Biz belediye yönetimi olarak sizlere her türlü desteği vermeye hazırız. Gençlerin kendi işi dışında kendi mesleği dışında başka işlerinde  yapabileceğini göstermemiz lazım. Bir çoğunuz öğrencisiniz bir çoğunuz hayatın başka sorunlarıyla ilgilenecek durumda değilsiniz fakat öyle bir eğitim sistemi varki, sizlere eğitim süreniz boyunca hiç bir işe karışma, dersler dışında başka bir işle uğraşma sadece ders çalış diyor. Birilerinin koymuş olduğu kuralllara göre eğitim görüyorsunuz, birilerinin koyduğu kurallara göre sınavlara giriyorsunuz, üniversiteyi de bitiriyorsunuz. Üniversiteyi bitirdiğinizde ya doktor ya mühendis ya avukat oluyorsunuz, bir zaman sonra sizden dünyayı kurtarmanızı istiyorlar. Nası avukatsın sen bunu bilmiyorsun, nası mühendissin sen bunu yapamıyorsun gibi mantıkla yaklaşıyorlar. O zaman buradaki eksiklik eğitimden kaynaklanan bir eksiklik oluyor. Eğitim sistemi malesef insanları düşünmeye çalışmaya ve yorumlamaya elverişsiz bir hale getiriyor. Gençlerin bu boşluğu bir biçimde doldurması gerekir. Gençlerin bu işi doğru yapabilmesinin yoluda bilim, kültür ve demokrasiyle içiçe bir kurum ve kuruluştan geçiyor"dedi.

                Başkan Kurt sözlerinin sonunda, "Biz gençlerin önüne açmaya hazırız, gençlere destek olmaya çalışacağız fakat sizinde Eskişehir ve Odunpazarı ile ilgili bazı açılımları gerçekleştirmeniz lazım. Önce demokrasi insan hakları ve evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda çalışma yapmanızı bekliyorum ve  başarılar diliyorum" dedi

Odunpazarı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri;

Kerim Tulgar

Yunus Kadir Pehlivan

Çağrı Demirci

Esin Nilay Kuran

Murat Bilim

Melis Katlan

Muammer Mert Küçüktaşkın

Özge Su Şakrak

Mihriban Topal

Mert Albayrak

Editör: TE Bilişim