Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Aralık ayı son toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Mahalli İdari Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair yönetmeliğin 9’uncu maddesinin 2’inci fıkrası gereğince belediyeye 4 yeni müdürlük kuruldu. Belediyeye Kütüphane Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü,  Kentsel Tasarım Müdürlüğü,  Kreş Müdürlüğü kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

 

 Bir ticaret yerinin belediyeye ait borcunun ödenmesiyle ilgili madde görüşülürken tartışma çıktı.

   Kararı komisyon toplantısında oy birliğiyle geçiren AKP’liler gündem maddesi görüşülürken usule aykırı olduğu gerekçesiyle ret oyu verdi. Başkan Kazım Kurt, “ Siz bunu hep yapıyorsunuz” diyerek duruma tepki gösterdi. 

 

AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı ise meclise havale edilen konunun parça parça rapora bağlanamayacağını belirterek, “  Havale edilen konuyu ikiye bölüp rapor yazmanız mümkün değil.  Bu daha sonra sıkıntı yaratır.  Bu yüzden ret veriyorum” dedi.  CHP’li İbrahim Arslan ise, görüşülen iki maddenin farklı konular olduğunu ve bir sakınca olmadığını belirtti. Madde oy çokluğuyla meclisten geçti. 

Editör: TE Bilişim