Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği'nin düzenlediği ‘Ortadoğu’da İstikrarsızlığın Sebebi’’ programı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Programın konuğu Türk Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Al-Adil Ortadoğu ve içerisinde bulunduğu istikrarsızlığın sebeplerine vurgu yaparak konuşmasını gerçekleştirdi.
Dr. Muhammed Al-Adil konuşmasında: “Biz Osmanlı torunlarıyız ve biz Osmanlıyız. Dış güçlerin devreye girmesi ile Müslüman ülkeler karıştırıldı. Ortak tarihimizi ve medeniyetimizi yeniden okumamız gerekiyor. Özellikle Osmanlı tarihini yeniden okumamız gerekiyor. Tabi İslam ümmetinin tarihi sadece Osmanlı tarihinden ibaret değil. Önce ki asırlarda da Emevi, Abbasi vb…bunların hepsini iyi okumamız gerekiyor. Tarihimizi yeniden araştırmayı ve anlatmayı başkalarına bırakmayalım. Ümmet ruhu eğer olacaksa, yeniden bu ruhu ihya etmek istiyorsak, sömürgecilerin kalıntılarını eğitim sistemimizden, dilimizden, siyasetimizden, zihniyetimizden, yönetim sistemlerimizden bunların muhakkak temizlenmesi lazım. Ben hem akademisyenim, hem Türkiye ve Araplar arasında iş birliği oluşturmak için görevliyim. Eskişehir TÜGVA’ya böyle güzel bir program ayarladıkları teşekkür ediyorum.” diyerek soruları cevaplandırdı.

Editör: TE Bilişim