Eskişehir Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı İbrahim Altunoğlu’nun Pazartesi gününden itibaren otobüsçülerin 65 yaş üstü serbest paso kullanan vatandaşları otobüse almayacaklarını açıklamasından sonra gözler özel halk otobüslerine çevrilmişti.

 

Başkan İbrahim Altunoğlu esgazete’ye yaptığı özel açıklamada, vatandaşları otobüsten indirmek onları bindirmemek gibi bir uygulamaya gitmeyeceklerini, vatandaşa durumu anlatarak, onları ikna ederek binmemelerini sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. Bugün hiçbir vatandaşları otobüsten indirmek, onlara kaba davranmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını beliren Altunoğlu, şunları söyledi, “Vatandaşı otobüsten attılar, indirdiler provakatörlüğüne gerek yok, biz insanları taşıyamayacak konuma geldik. İnsanları atma, indirme yok, onları ikaz ederek, alıştırarak bunu sağlamaya çalışacağız” dedi.

 

9 ayda 3 milyon serbest pasolu taşıdık

 

Kendilerinin kanuna tepki gösterdiklerini, vatandaşlarla bir sorunlarının olmadığını dile getiren Altunoğlu şunları söyledi: “Benim hak ve menfaatlerim, kimin tarafından sübvanse edilecek.  Ben geçtiğimiz 9 ayda 3 milyon serbest pasolu taşımışım. Aylık bir otobüsün yakıtı sadece 10 bin lira. Sabah engelli birini almamışız diye telefon geliyor, böyle bir şey olabilir mi? Biz insanlara anlatarak, sorunun çözülmesini istiyoruz. 20 yıllık otobüsçüyüm kimseyi mağdur etmek istemiyoruz, taşıyamayacak hale geldik. Yaşlıların her şeyini ücretsiz yapsınlar, niye vatandaşı siyasete alet ediyorlar bize de yazık, ben onları Allah’a havale ediyorum.”

 

BİRİLERİ SÜBVANSE EDECEK

BAŞKA ALTERNATİFİ YOK

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ile odalar birliği başkanının görüşerek, dosya sunduğunu aktaran Altunoğlu, Başbakanın, bunun en kısa sürede önlemi alacaklarını ifade ettiğini söyledi. En büyük rahatsızlıklarının 65 yaş üstü kişilerin pasolarını istismar eden yakınlarından kaynaklandığını kaydeden Altunoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onların kartını kullanan yakınları var. engelli kardeşlerimiz kullanmıyor onun kartını başkası kullanırken yakalıyoruz. Bunlar suç, biz onlar hakkında suç duyurusunda bulunmuyoruz, siz başkasının kimliği ile gezebilir misiniz? Onları uyararak sorunu aşmaya çalışıyoruz, bir adam 15, 20 defa binmiş, cihazlar gösteriyor. Olacak iş değil, serbest paso ile dolaşanları yakalıyoruz. Yaşlılarımızın iyi niyetli insanlarımızın onuru ile oynanıyor, birileri bunu sübvanse edecek bunun alternatifi yok, hükümet belediye, valilik biri tarafından uygulama yapılsın.”

 

Editör: TE Bilişim