Güvenlik-İş Sendikası  Eskişehir İl Başkanı Engin Uçar, olaylı geçen FB- BJK maçından sonra güvenlik görevlilerine hoş olmayan sözlerin edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

 Uçar, “Özel güvenlik görevlileri olarak kamu düzeninin sağlanmakta ve görev alanlarımızda  huzur ve düzenin sağlanması için çalışırken, Türkiye Kupası FB-BJK yarı final müsabakasında olayların başlangıcından itibaren stad ta görev yapan özel güvenlik görevlileri için sarf edilen suçlayıcı sözleri yine  özel güvenlik görevlilerinin günah keçisi  ilan edildiğini görüyoruz. Meydana gelen üzücü olayda hiçbir özel güvenlik görevlisinin kesinlikle futbolculara ve personele müdahalesi söz konusu değildir. Özel güvenlik görevlileri aksine olayları başlatan seyirci ve BJK kalecisi Tolga Zengin’in arasına girerek canı pahasına görevini yapmaya çalışmış, olayların büyümesini engellemek adına yatıştırıcı bir şekilde davranış sergileyerek görevini yaparken görevli özel güvenlik görevlilerinin suçu ve kusurunun olmadığı açıkça ortadadır.

BJK Kalecisi Tolga Zengin’in özel güvenlik görevlisine yumruk atmasının hesabını kim verecektir?

 BJK Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada meslektaşlarımız özel güvenlik görevlilerinin, personeline saldırdığını söylemektedir. Ancak görüntülerde açık ve net olarak görülüyor ki  BJK personeline saldıranların özel güvenlik görevlileri değildir. BJK Kulübü Başkanı Sayın Fikret Orman’ı özel güvenlik görevlilerine yönelik haksız ve yanlış ithamından dolayı özür dilemeye davet ediyoruz.

 TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Sendikamız Güvenlik-İş her zaman özel güvenlik emekçilerinin yanında olmaya ve hakkını aramaya devam edecektir”

Editör: TE Bilişim