AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay yayınladığı bayram mesajında; Kurban bayramı, huzurun, esenliğin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olduğunu söyledi.

Bu bayram paylaşmanın, yardımlaşmanın doruk yaptığı dönem olduğunu vurgulayan milletvekili Günay mesajında şunları söyledi:

“Bu bayram, zihinlerini kötülüklerden arındıranların, gönüllerini manevi kirlerden temizleyenlerin, kötülüklerden uzak duranların bayramıdır.

Bu bayram, değerlerimizi yaşatanların; yetime, yoksula, yalnıza, kimsesize yaklaşanların, çaresizlere çare olanların bayramıdır.

Neşe ve coşku günleri olan Kurban Bayramına hep birlikte bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramda anne-babamızın, eş ve çocuklarımızın, kardeşlerimiz ve komşularımızın yüzünü güldürelim. Yalnızlara, kimsesizlere, yoksullara ve yaşlılara bayram sevinci götürelim. Kırılan kalpleri, yıkılan gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle onaralım. Kardeşliğimize ve bayram sevincimize gölge düşüren dargınlıklara, küskünlüklere ve çekişmelere bugün son verelim. Kurbanlarımızda komşunun, akrabanın, yoksulun, yetimin, muhtacın, hakkı olduğunu; paylaştıkça çoğaldığımızı; paylaştığımız kadar zenginleştiğimizi unutmayalım.

Bayramlar, sevinçlerimizi, sevdiklerimizle, şehrimizle ve ülkemizle ortak paylaşabildiğimiz, tek yürek olabildiğimiz zamanlarda anlam bulur. Bu bayramda, öncelikle, göğsünü ülkesine siper etmiş, vatanı ve milleti için bir an dahi şüphe etmeden can vermiş aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerinin bayramını içtenlikle kutluyorum.

Huzurlu bir bayram geçirmemiz için canları pahasına ülkemizi savunan güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Temennim her zaman olduğu gibi hem ülke hem de şehir olarak, milli dayanışma ve beraberliğimizden bir an olsun ödün vermemektir. Ancak bu şekilde, zengin medeniyet değerlerimize sahip çıkabilir, geleceğe güven ve umutla bakmaya devam edebiliriz.

Aziz milletimizin, Eskişehirli hemşerilerimin, gazi ve şehitlerimizin ailelerinin tüm İslam aleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Kurbanlarımızın makbul ve hac ibadetini yerine getiren haclarınının kabul olmasını, nice güzel bayramlarda sağlıkla mutlulukla bir arada olmayı diliyorum.

Editör: TE Bilişim