Eskişehir Sanayi Odası seçimleri için başkan adaylığını ilk açıklayan isim olan Celalettin Kesikbaş yaptığı  açıklamada; mevcut yönetim tarafından vesayet sistemi ile aday olarak gösterilen Sayın Küpeli’nin de yer aldığı ve uzun yıllardır sanayimizin hak ettiği yerlere gelmesini engelleyen “küçük olsun benim olsun” yönetim anlayışının artık ömrünü doldurduğunu savundu.

ESO seçimleri için “Sanayi 2021” projeleriyle adaylığını açıklayan Celalettin Kesikbaş yaptığı açıklamada Eskişehir sanayisinin karşılaştığı sorunların dünden bugüne olmadığını, geçen 10 senede bu sorunların Eskişehir sanayisine büyük zaman kaybı yaşattığını belirtti. Kesikbaş “Biz çalışmalarımızı hazırlarken sanayimizin ve sanayicimizin temel sorunlarını ele aldık ve bunlara projelerimiz ile çözümler üretmeye çalıştık. Sonrasında yayınlanan BEBKA 2017 raporu bizlerin değindiği sorunların ne denli doğru ve büyük olduğunu tüm kamuoyuna gösterdi. Bu rapora www.bebka.org.tr adresinden de ulaşabilirsiniz. Eskişehir sanayisinin 14 temel sorununa işaret eden ve büyümemizi engelleyen sorunları içeren rapor şu an ki yönetim anlayışının eseridir” dedi.

Sanayi odası seçimlerine tekrar aday olan yönetimin önce ciddi bir özeleştiri yapması gerektiğine vurgu yapan Celalettin Kesikbaş, seçim arifesinde mevcut sanayi odasının başkanlık koltuğuna yine aynı anlayışın devamı bir başkan adayının oturtulma manevrasını sorgulayarak; seçmeni baskı altına almak ya da tavizler verebilmek için mi yapıldığının cevabını istediğini belirtti.

Celalettin Kesikbaş “Artık bu 14 sorun için Eskişehir Sanayisini ilgilendiren konularla ilgili bir değil

iki muhatabımız var. Şimdi soruyoruz: bu sorunları görmezden mi geleceksiniz, yoksa nedenlerini

açıklayabilecek misiniz?”

BEBKA raporunda Eskişehir’le ilgili yer alan 14 sorun şu şekilde sıralanmıştır:

1. Nitelikli işgücü eksikliği

2. Yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksekliği

3. Alt yapı sorunları

4. Kırtasiyecilik ve bürokratik süreçlerin fazlalığı

5. Lojistik ve yatırım imkânlarının yetersizliği

6. Kurumsal kapasite eksikliği

7. Ticari yeteneklerin yeterince gelişmemesi

8. İlin potansiyelinin yeterince duyurulmamış olması

9. Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin yeterince gelişmemesi

10. Ortak çalışma kültürünün zayıflığı

11. Ar-Ge ve tasarım kültürünün yetersizliği

12. Küme faaliyetlerinin etkinliğinin yetersizliği

13. Devletin destek ve teşviklerine

14. Atık yönetiminin yetersizliği

Editör: TE Bilişim