Memleket Sevdalıları Dernek Başkanı İbrahim Şavlukbaş düzenlediği basın toplantısında 2017 – 2018 eğitim Öğretim yılında uygulanacak müfredata ilişkin eleştirilerde bulundu.

Şavlukbaş yaptığı açıklamada, 176 adet müfredatın yenilendiğini hatırlatarak, “Bu yeni müfredat ile iktidarın sürekli ortadan kaldırmaya çalıştığı aslına bu ülkenin kodlarının en derinlerinde kazılı olan, hepimizin kalbindeki değer, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk silinmiş, laiklik kavramı adeta kazınmıştır. Öğrencinin düşünmesi, sorgulaması ortadan kaldırılmış, ülkemizin kuruluşundaki önemli günler ve ulusal bayramlarımız da kutlama günlerinden çıkarılmıştır” dedi.

İbrahim Şavlukbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkenin kurucusunun olmadığı, kuruluş felsefesinin, önemli günlerin, Milli bayramlarının olmadığı, her inanca eşit durmayan, laik olmayan, bilimsellikten uzak, siyasi iktidar propagandası yapan, tek tipçi müfredat bu ülkenin geleceğini belirleyemez. Kadını yok sayan, kadınları erkeğin hizmetkârı olarak anlatan, cinsiyetçi bir müfredat ülkede eşitliği getiremez. ‘Erkek ve kadının örtünme şekli yeniden düzenlendi. Böylece kadının şeref ve haysiyeti korunup itibarı arttı’ diyen ayrımcı bir müfredat kabul edilemez. Dünyada Suudi Arabistan’dan sonra evrim teorisini müfredattan çıkaran tek ülke Türkiye’dir. Evrim Teorisi ya da bilimsel başkaca bir çalışmadan korkmadan, bilimin konuşulduğu bir müfredat ile çocuklarımız başarılı olabilir.”

Ailelere ve velilere seslenen Şavlukbaş, Çocuklarımız çok değerli, onların kimsenin 4’üncü eşi ya da günümüzün ücretli kölesi haline getirecek olan, bu sisteme karşı uyanık olun. Cihat eğitimi küçük beyinlere ne sebeple sokulabilir? Müfredat baştan aşağıya, Atatürksüz, kuruluş felsefesi olmayan, kimliksiz, laiklikten uzak, eşitliksiz, gerici bir hale gelmektedir” diye konuştu.

İbrahim Şavlukbaş toplumun tamamını, geleceği ve hayatımızı önümüzdeki 20 -30 yılının tartışılan bu müfredata göre şekilleneceğini ve tek çıkış yolunun eşit, parasız, bilimsel ve laik eğitim olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim