Şehit ve gazi aileleri ile gazilerin katıldığı piknikte bir açıklama yapan ESOGÜ ATAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu, “Şehit Aileleri Derneği ile birlikte 6 yıldan beri çeşitli sosyal programlar yürütüyoruz. Bu programların temel amacı travmatik bir hayatları olan şehit ailelerimizin çocuklarının sosyal ihtiyaçlarını ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak. Programlarımızı da sene sonunda bir piknik ile sonlandırıyoruz. Şehit ve gazi aileleri ile gazilerimizin katıldığı bu piknikte ayrıca, gelecek yıl yapacağımız çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde de bulunacağız” dedi.

            Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Acat konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şehitlerimizin ve gazilerimizin memleketimiz için canlarını ortaya koyarak yaptıkları hizmetin farkındayız ve bunun taşıdığı değerin bilincindeyiz. Üniversite olarak derneğimizin yaptığı faaliyetlerde onlarla bir arada olmak ve kendilerine destek vermek bizim için büyük bir onurdur”.

            Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise şunları söyledi: “Bugün bu fedakar dostlarımızla birlikte olmak bizim için çok önemli bir görev. Burada memleketimizin ne kadar kıymetli ve insanlarımızın da ne kadar hoşgörülü ve saygıdeğer olduğunu bir kez daha görüyoruz. Evlatlarını şehitlik mertebesine göndermiş bu asil şehit ailelerimiz ne kadar gururlansalar azdır. Ben kendilerini burada selamlamak istiyorum, sağolsunlar”.

                            

Editör: TE Bilişim