Eskişehir Mihalıçcık Kirazının ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımını amaçlayan‘’Kiraz Festivali’’ bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ‘’ Bugün burada çok güzel bir organizasyonla şehrimizin değeri Mihalıçcık kirazımızı dünyaya tanıtıyoruz. Bir yandan kirazımızın markalaşması için çalışmalarımıza devam ederken bir yandan da bu gibi etkinlikler ile farkındalığı ve bilinirliği artırmayı amaçlıyoruz.’’ Şeklinde konuştu. Festival programının ardından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konuk Evi’nin de açılışı gerçekleştirildi.

EİYAP İLE ŞEHRİN MARKALARI

Kırsal kalkınma konusunda hem TBMM’de ilgili komisyonlarda hem de AK Parti Genel Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Günay, şehrin değerlerini markalaştırmayı ve katma değeri yüksek üretim ile kırsalda kalkınmayı hedefleyen EİYAP (Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu) projesini hayata geçirmiş, Eskişehir’in marka potansiyeli olan ürünlerinin marka-patent başvuruları için girişimlerde bulunmuştu. Konu ile alakalı Prof. Dr. Günay, ‘’Şehrimizin değerlerini birer markaya çevirmek için yola çıktık. Mihalıçcık kirazı bunlardan bir tanesi. Geçen yıl coğrafi etiket başvurusunu yapmıştık. İşlemler için numune ürünlere ihtiyacımız vardı. Bunun için hasat dönemini beklemiştik. Kısa zaman içerisinde Eskişehir’imizin değeri Mihalıçcık Kirazı, resmi olarak da bir marka olacak. Bunun  yanında devam edecek bir çok marka çalışmamız var. Şehrimize kazandırdığımızı markalar ile önce Eskişehir’in sonra ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacağız.’’ Dedi.

EN İYİ MİHALIÇCIK KİRAZI

Mihalıçcık Kirazı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Günay, ‘’Ulusal ve uluslararası anlamda kalite olarak en iyisi Mihalıçcık Kirazı. 30 Kalibre altı kirazımız yok. Hem iri hem de tat konusunda en iyisi. Bereketi bol ihracatı çok olsun.’’ Dedi.

BİR SEVDADIR MİHALIÇCIK

Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, festivalde yaptığı konuşmada Mihalıçcık vurgusu yaptı. Konuşmasında ‘’Bir sevdadır Mihalıçcık’’ diyen Günay, ‘’Bugün burada değerli hemşerilerimle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.’’ Dedi.

Editör: TE Bilişim