Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunulmuştu. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri saldırıyı kınayarak Avukat Heval Yıldız Karasu’ya destek oldu. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Sekreteri Kemal Koçak yapılan saldırıyı kınadıklarını aktararak, “Dün sabah 05.00 sularında arkadaşımız avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunulmuştur. Şuan önünde bulunduğumuz avukatlık bürosuna av tüfekleriyle ateş açan saldırganlar, büronun bulunduğu binanın duvarına ‘’Odunpazar’nda HDP’li İstemiyoruz’’ yazısı yazıp kaçmışlardır. Bu alçak saldırı karşısında arkadaşımızın yanındayız. Onun yanında yer alma gerekçemiz sadece Heval Yıldız Karasu’ya yapılan saldırının ciddiyeti ve saldırıya vücut veren ırkçı saikler değildir. Bugün burada olmamıza neden olan şey ona yapılan saldırının, aslında biz adaleti sağlamaya çalışan hukukçulara, memleketin daha yaşanır hale gelmesini isteyen biz demokratlara, hak arama mücadelesi veren biz işçi ve emekçilere yapılmış olmasıdır. Çünkü biz Heval Yıldız Karasu’yu Ali İsmail Korkmaz’ın, 10 Ekim Gar Katliamı Davası’nın, haksız yere ihraç edilen eğitim ve bilim emekçilerinin, sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin avukatı olarak tanımaktayız. ÖVDER (öğrenci ve veli derneği ) Eskişehir Şube Başkanı da olan Karasu, bu güne kadar haksızlığın her türlüsüne dur demiştir. Ancak bu saldırıyı gerçekleştiren çete bozuntuları bilmelidirler ki, Eskişehirli hukukçular, emek ve demokrasi güçleri bu saldırılara pabuç bırakmayacaktır” dedi.

KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ!

Bu saldırının kendilerin yıldırmayacağını belirten Koçak, “Saldırının en önemli gerekçesi Karasu’nun da belirttiği üzere onun ismidir. Bir avukatın ismi üzerinden ırkçılık yapmak acınacak bir davranıştır. Bu bir ideoloji, düşünce açıklaması değil, apaçık suçtur. Kendi siyasi rantları için bu suçu işleyenler ve işletenlere cevabımız şudur; bizi korkutamayacak ve yıldıramayacaksınız, siyasi görüşümüz, ırkımız, inancımız, mesleğimiz ne olursa olsun hepimiz birer Heval’iz ve bu ırkçı anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

Koçak sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Söz konusu alçak saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatılmıştır. Biz Eskişehirli avukatlar, emekçiler, işçiler, veliler olarak bir kez daha Heval arkadaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyu önünde açıklıyor ve adli süreci yakından takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi. 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim