Hacı Bektaş-ı Veli  Derneği ve Vakfı önderliğinde çeşitli parti ve dernek temsilcileri, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Otelde yakılarak öldürülen 35 sanatçı ve yazarın ölüm yıl dönümü nedeniyle Adalar’dan Saatli Park’a yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş öncesi Adalar’da kurulan platformda Sivas anısına türküler seslendirildi. Ardından  konuşan Hacı Bektaş-ı Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Durur, Sivas Katliamını yapanların bugün de insanlığa karşı suç işlemeye devam ettiklerini söyledi.
Sivası kimlerin yaktıklarını bildiklerini belirten Durur, Madımak’ta yananların Pir Sultan’ın yolundan giden ‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz’ diyenler olduğunu kaydederek, “2 Temmuz birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen ve bu topraklarda Alevileri yok sayan zihniyetin toplu olarak işlediği bir katliamdır. Bizler artık bu ülkede yaşayan milyonlar olarak devlet tarafında görünmez olmak, yok sayılmak istemiyoruz” dedi.

AHİM’in verdiği kararın uygulanmasını, zorunlu din derslerinin kaldırılması, laiklik ilkesinin uygulanması gibi taleplerini sıralayan Durur şunları söyledi: “İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan, Ankara Garı, Suruç ve bir çok yerde gerçekleşen terör eylemlerini lanetliyor, gerici dinci eli kanlı terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını ifade ediyoruz. Sivas katliamı ve yaşanan diğer acıları, vahşetleri unutmayacağız unutturmayacağız. Sivaslar yanmasın, inançlarımız özgürce yaşansın.”
Kısa bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu tür saldırıların daha önce olduğunu vurgulayarak, faşizme karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini ifade etti.

YÜRÜYÜŞTE GERGİNLİK
Konuşmalar sonrasında yüzlerce kişiden oluşan yürüyüş kolu Hamamyolu’na doğru hareket etti. Çarşı Camii önünde 5-6 kişilik bir grubun sözlü sataşması ise bir anda ortamı gerginleştirdi. Kısa süreli çıkan arbedeyi yürüyüşte bulunan vatandaşlar ve komite üyeleri engelledi. Yürüyüş Saatli Park’ta Madımak’ta yitirilen insanların isimleri okunarak sona erdi. 
 
 
Editör: TE Bilişim