Vali Çakacak, Sivrihisar İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Eskişehir’in en büyük ilçelerinden biri olan Sivrihisar’ı daha yakından tanımak isteyen Vali Özdemir Çakacak, ilçeye yaptığı ziyarette, Kaymakam Erdinç Yılmaz’dan bilgi aldı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivrihisar ilçesine giden Vali Özdemir Çakacak, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ı ve Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamlarında ziyaret etti.

Cuma namazını tarihi Ulu Camiinde kılan Vali Çakacak, namaz sonrası Kaymakam Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı. Frig, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin bölgede yer aldığını bildiren Kaymakam Yılmaz,  Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Aziz Mahmut Hüdai ve Hızır Bey gibi çok önemli şahsiyetlerin ilçede yetiştiğini söyledi.  Eski dönemlere ait ilçede pek çok camii, medrese ve hamam bulunduğunu kaydeden Kaymakam Yılmaz, Vali Çakacak’ı Sivrihisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çakacak ve Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamında ziyaret etti. Belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yüzügüllü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Belediye ziyaretinden sonra Vali Çakacak, Kaymakam Erdinç ve Belediye Başkanı Yüzügüllü Sivrihisar’ın tarihi mekânlarında inceleme yaptı. Ulu Cami, Alemşah Kümbeti, Zaim Ağa Konağı, Ermeni Kilisesi, Nasreddin Hoca Parkı ve belediyenin sosyal tesislerini gezen Vali Çakacak, vatandaşlarla da bol bol sohbet etti.

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Çakacak, tarihi ve kültürel değerlere sahip olan Sivrihisar ilçesinin güzelliklerine hayran kaldığını söyledi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçeyi kültür turizmi açısından çok değerli bulan Vali Çakacak, verdiği bilgiler için Kaymakam Yılmaz’a ve Belediye Başkanı Yüzügüllü’ye teşekkür ederek, ilçeden ayrıldı.

Nasreddin Hoca Parkı'nda bulunan Nasreddin Hoca’nın kızı Hatun’un mezarını da ziyaret eden Vali Çakacak, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim