Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği Eskişehir şubesi türbanın ilkokullarda serbest bırakılmasını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Bilim türbanla kapatılamaz pankartlarıyla yürüyen grup “ Liseliler olarak tam bağımsız Türkiye istiyoruz, kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları eşliğinde yürüdü. Adalar Atatürk Caddesi girişinden başlayan yürüyüş Migros önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.
 Cumhuriyet değerleri ile savunucusu öğretmenlerimizin tasfiye edildiği ve gericiliğin bilfiil ülkeyi işgal ettiği bu günlerde meydanlarda olacaklarını belirten Türkiye Liseliler Birliği İl Başkanı Hilal Erkoca, “Bugün, 5-6 yaşındaki çocukların saçlarından tahrik olan  bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bu din bezirganları, var olan sistemi sürdürmek ve kendi ideolojilerini hakim kılmak maksadıyla eğitime kirli ellerlini bulaştırmış durumdalar” şeklinde konuştu.
“Sömürüye müsaade etmeyiz”
 Erkoca, “ Ya imam ya da hatip olacaksın diyen bu zihniyet, sözde özgürlük adı altında insanların temiz dini duygularını sömürmekte, aileleri, çocuklarının bu gerici sisteme boyun eğmesi için teşvik etmektedir. Biz bu sömürüye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Deniz Sevim
Editör: TE Bilişim