TEKSAN Sanayi Sitesi Başkanı Ramazan Karamanlı, Küçük Sanayi Çarşısı’nın TEKSAN’a taşınmasının düşünülmesini eleştirerek, “Bu kadar eksik ve sorun varken buraya 1600 esnafı daha taşımanın altından nasıl kalkılacak?”

TEK YOLDA BİNLERCE ARAÇ!

Düzenlediği basın toplantısında TEKSAN Sanayi Sitesinin ne belediyenin ne de devletin mülkiyetinde olmadığına dikkat çeken Başkan Karamanlı, Küçük Sanayi Çarşısı’nda yapılması planlanan dönüşüm nedeniyle TEKSAN’a taşınacak olmasının pek çok mevcut sorunu arttıracağını vurguladı. Hali hazırda en büyük sorunlarının TEKSAN’a girişi sağlayan tek yolun şuanda trafik yükünü kaldıramaması olduğunu belirten Karamanlı, “ Burada 2700 esnaf var. Buraya günde 20 bin kişi giriş çıkış yapıyor. Hepimiz tek bir yolu kullanıyoruz. Şuan bu yol zaten bu yükü  kaldıramıyor. İmar planında siteye giriş için alternatif yollar var. Bu yolların açılmasını istiyoruz. Aksi durumda Küçük Sanayi’den buraya taşınacak olan 1600 esnaf buradaki sorunu misliyle arttıracak” dedi.

ULAŞIM CİDDİ SORUN
 Karamanlı şunları söyledi: “ Bizden her türlü vergiyi alıyorlar ama iş hizmete gelince kimse tek bir sorunumuzu çözmeye yanaşmıyor. Bu Burhan Sakallı döneminde de böyleydi, Kazım Kurt döneminde de böyle. Biz bugüne kadar yaramızı hep kendi imkanlarımız ile sardık. Buraya acil bir itfaiye, bir sağlık ocağı, bir karakol ve bir cenaze aracı lazım. 112 ekibini de kendi imkanlarımızla buraya kazandırdık. Şimdi de yine bir cami yaptırıyoruz. Buradaki ana ve ara yolların yapılması beklediyenin işi. Ancak onlar yapmadığı için yüzbinlerce lira harcayarak biz kendimiz yolumuzu yaptık. Belediyenin sorumluluğunu biz taşıyoruz.  Ayrıca bu bölgeye saatte bir otobüs ve minibüs geliyor. İnsanlar ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşıyorlar.  . Kendi çabalarımızla bunca yükün altından kalkmamız da bir yere kadar oluyor.”

BİRLİK BAŞKANI NEREDE?

Kendilerine şuana kadar sadece Ticaret Odası’nın destek olduğunu, hemen her konuda ellerinden geleni esirgemediklerinin altını çizen Karamanlı, Esnaf Odaları Birliği Ekrem Birse’e yüklendi. Karamanlı, “ Bir buçuk yıldır görevdeyiz. Sayın Birsen’i ziyaret ettik. Kendisi daha bir kere olsun kapımız çalmış derdimizi dinlemiş değil. Birliğe bağlı onlarca oda var. Her bir odanın da TEKSAN’da çok sayıda üyesi var. Odalar kendi üyeleri ile ilgilenmiyor. Esnaf Odaları Birliği de odalarla ve bu odaların üyelerinin çalıştığı iş yaptığı sanayi siteleri ile ilgilenmiyor. Eğer buraya Küçük Sanayi taşınacak ise belediyesi ile birliği ile önce el ele verip buradaki sorunları bir çözelim. Alt yapıyı hazır hale getirelim. O zaman taşınacaksa taşınsın. Aksi durumda TEKSAN Sanayi Sitesi’ni zor günler bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim