DİSK Bölge Temsilciliği ve KESK Şubeler Platformu tarafından, Taşeron İşçiler, KHK ve kadro hakkı konuşu bir panel düzelendi. Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Sendika Uzmanı Onur Bakır, taşeron işçilere getirilen kadro ile ilgili tüm detayları anlattı.

Bakır, taşeron işçilere kadro konusunun gündeme gelişi, bu süreçte yaşananlar hakkında bilgi verdi. Bakır, “Taşeron işçilerin kadro alınması konusunda yasa çıkmasını beklerken KHK çıktı. ‘Herkes dahil olacak’ denildi ama herkesi kapsamadı. ‘Koşul yok’ dediler ama koşul var. ‘Tek bir işçi bile dışarıda kalmayacak’ denildi. Ama belediye çalışanlarına il özel idareleri ne kit'lerde çalışanlara, özel bütçeli çalışanlar ve daha pek çoğu kapsam dışında” dedi.

“BU KHK ANAYASAYA AYKIRIDIR”

Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “OHAL’in gerekli bulduğu bir durum olmadığı halde KHK ile düzenleme yapıldı. Bu sebeple bu KHK Anayasaya aykırıdır. Meclisten taşeron işçilerden ve sendikalardan bu konu kaçırıldı. Olağan üstü hallerde çıkan KHK’lara karşı Anayasa Mahkemesine dava açılamayacak. Anayasa Mahkemesinin denetiminden bu konu kaçırılmıştır.”

Editör: TE Bilişim