Hazırlayan: Mustafa Pat - Yazılım Uzmanı

Konu: Teknoloji, Girişimcilik, Sosyal Sorumluluk ve diğer başlıklar(“Girişimcilik ve Teknoloji Tuzakları”, ” Dikkat Teknoloji Tuzağı Var”, “Sıfır Sermaye Sıfır Risk”, “Sermayemiz Zamanımız”)

Gizlilik: Yazar ismi belirtilmek üzere her yerde paylaşılabilir. Her hangi bir marka veya reklam için kullanılamaz. Herhangi bir kurum ya da kuruluşu hedef göstermez.

Girişimcilik ve Teknoloji Tuzakları

Teknoloji tuzakları artık mayın tarlası gibi oldu, Teknoloji yatırımları Girişimcilerin korkulu rüyası ömür boyu görecekleri kâbus olmasın! Üretim, Ticaret Sanayi gibi alanlarda sermaye koyarak bir işi yapmaya girişen, kar amacıyla riski üzerine alan girişimciler Dikkat Teknoloji Tuzağı Var!

Dünyamızda hızla gelişen teknolojiye yetişmek büyük yatırımlar ve sermayeler gerektirir. Dev yazılım firmaları tarafından sertifikalı yazılım uzmanı olmam sebebi ile benim en büyük sermayem ve yatırımım zaman. Yenilikleri takip etmek yeni makaleleri ve akademik dokümanları takip etmek için zamana ihtiyacım var 20 yıllık edindiğim deneyim ve tecrübenin sürdürülebilir olması için sürekli kendimi güncellemem gerekiyor.

Kendini güncellemeyen ve sürdürebilirliğini kaybeden sistemler mayın tarlasını oluşturuyor. Teknoloji danışmanlığı almayan girişimciler ise sermayesinin yettiği kadarı ile hizmet almaya çalışıyor ama Araştırma ve geliştirme yapmıyor, İhtiyaçlarını belirleyip en uygun ürün ve hizmete ulaşamıyor, ihtiyaçları haricinde sunulan özellikler ise iş süreçlerini değiştirerek gereksiz kısır döngülere maruz bırakıyor.

Küçük bir örnek verecek olursak bir firmanın bir Web Sitesi olmalıdır bunun maliyeti 50TL ile 50.000TL arasında değişir ihtiyaçları doğrultusunda doğru seçimi yapamaz ve doğru sağlayıcı ile anlaşamaz ise sadece harcadığı 50TL’yi değil bütün yatırımını kaybeder.

Firmanın iş akışını yürütecek olan Muhasebe, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Üretim ve Pazarlama gibi temel araçlar arasında bütünleşme ve otomasyon sağlayarak kullanıcı dostu bir teknolojiye sahip olmalıdır. Bu vaatleri varmış gibi gösterip ya da eski teknoloji ile sunan sağlayıcılardan alınan hizmetler (tuzaklar) Girişimci daha işe başlamadan batıp gidiyor.

Teknoloji için emek harcayan herkes bu zararın cezasını çekebiliyor söz konusu sadece yazılım Web Sitesi değil bütün sektörlerin teknolojiye ihtiyacı vardır ve eski teknoloji stoklarını tüketmeye odaklanmıştır. Eski teknoloji ürünlerini kullanırken haklarını korumayı öğrenmeliler.

Sosyal Sorumluluk ile Teknolojiyi birleştiren bir fikrin öncüsü olarak Girişimcilerin Teknoloji riskini minimuma indirmek için gönüllü bir topluluk ile “Sermayemiz Zamanımız” projesine hayat verdik.

Bu oluşum kapsamında herkes kendi uzmanlık alanında katkı sağlayarak (İnovasyona) Yenilikçi fikirlere sahip sürdürülebilir çevreci ve sosyal yaşam ile barışık projelere “Sermayemiz Zamanımız” diyerek destek oluyoruz.

Mekanik Yazılım Donanım Tasarım Hukuk Muhasebe gibi daha birçok uzmanlık ve meslek dallarını kapsayan kadromuz hızla büyümeye devam ediyor ve gelen projeleri ar-ge kapsamında beyin fırtınaları ile değerlendiriyor analizler yaparak risk senaryolarını belirleyerek mevzuatını oluşturup hayat veriyor.

“Sıfır Sermaye Sıfır Risk” evet üçüncü ve önemli sloganımızı beğendiniz umarım. Eğer sermayemiz zaman ve uzmanlık ise sermaye sıfır olur riskler de düşer gelir(kar) her zaman yüksek olur. Sizce nasıl?

Editör: TE Bilişim