Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkanı Kemal Bulut, tüketicilerin telefon ve internet mağduru olmaması konusunda uyardı.

Bulut, tüketicilerin uzaktan iletişim araçlarını (telefon ve internet gibi) kullanarak mal ve hizmet alımlarında büyük sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Tüketicilerin dikkatli olmalarını ve emin olmadan bu tür alışverişlerden uzak durmasını isteyen Bulut, “Özellikle telefonla yapılan alışverişlerde bir çok tüketicimiz kandırılıyor. Bilmeli ki ‘dolandırıcının sermayesi dilidir’. Telefonunuza gelen kazandınız mesajlarına itibar etmeyin. Satışlarda sorun varsa, 3 bin liraya kadar uyuşmazlıklarda Tüketici Hakem Heyetlerine başvurun” dedi.

Yürürlüğe giren yeni tüketici yasasının tüketiciye büyük kolaylıklar ve haklar sağladığını belirten Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkanı Kemal Bulut, “Tüketici bu haklarını öğrenip kullanırsa mağduriyetler azalacaktır. Mesafeli sözleşmelerde (satışlarda) tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketici cayma hakkını kullandığını bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya bildirmek(taahhütlü yazı vs.) zorundadır. İş yeri dışında yapılan sözleşmelerden (kapıdan) tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden cayma hakkına sahiptir. Taksitli satışlarda da yedi gün içinde cayma hakkını sahiptir” diye konuştu.

Bulut, tüketici ile yapılan sözleşmelerde yer alan haksız şartlar kesin olarak hükümsüz olduğunu sözlerine ekledi.

 
Editör: TE Bilişim