Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca Tepebaşı Meclisi'nden onaylanan 2018 yılı tahmini bütçe ile ilgili açıklamalarda bulunarak Tepebaşı Belediyesi'nin en borçlu belediyelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Parti binasında Tepebaşı Belediye Meclis üyesi ve  Ak Parti meclis grup sözcüsü Orhan Durmuş’un da hazır bulunduğu basın açıklamasında Kaynarca  bütçe üzerine eleştirilerde bulundu.  

Bütçeyi hazırlanmasında emeği geçen tüm meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca'nın bütçe ile ilgili eleştirileri şunlar:

"190 milyon borç ile kendi örnekleri arasındaki en borçlu belediyelerden birisidir. Bütçesinin yaklaşık yüzde 90'ı borçtur.

Sadece faiz giderleri bile yüzde 100'e yakın artışla 6 milyondan 11 milyona çıkmıştır. Bu faiz gideri ile bir çok yatırımın yapılması mümkündür.

Belediyelerin Performans ve gücünü gösteren en önemli göstergelerin başında Öz gelirlerin toplam gelire oranı gelmektedir. Türkiye ortalaması yüzde 65 civarında iken, Tepebaşı Belediyesi'nde bu oran yüzde 46'dır.

Kaynak oluşturucu hiç bir faaliyetin yapılmadığı gibi elimizde ilerleyen yıllarda kullanılması mümkün olan mülkiyeti belediyeye ait ve bazıları merkezdeki arazilerin de satışı yapılmaktadır. Neredeyse belediyenin satacağı arazi kalmamıştır. Kalmadığında belediyeye borcu olan hemşehrilerimizin haciz işlemlerine hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyoruz.

Diğer önemli kriter ise Belediyenin Doğrudan yatırımlara harcadığı bütçe oranıdır. Türkiye ortalaması yüzde 33 iken, Tepebaşı yarısının altında yüzde 11'dir.

Belediyeciliğin temel hizmetleri olan alanlardan 1980'lerin şikayetleri gelmektedir. Maalesef gezdiğimiz mahallelerde çöp ve asfalt sorunları ile konuşmaktan utanır olduk. Zira kendileri yenilenebilir enerji üzerine çağ atladıklarını düşünürken Fevzi Çakmak, Gazipaşa, Yeşiltepe gibi mahallelerimizde bu sorunlar olduğu gibi durmaktadır.

Eğlence, gezi ve konser elbette hepimizin hakkıdır. Ancak belediyeyi bunlardan ibaret hale getirmek asıl problemin üzerini örtmek demektir.

Başkan bir ulusal kanalda çalışanların maaşlarını ödemekte zorlandıklarını anlatırken, yerelde eğlence ve sanat için bazı masraflardan bilerek kaçmadıklarını paylaşmaktadır.

Kenar mahallelerimizde sorunlar kendisine dile getirildiğinde ya Ak Parti’ye ya da özellikle Büyükşehir Belediyesine sorunları havale ederek top çevirmektedir.

Belediye meclis üyelerinden birisinin 'Bir kişinin Tepebaşı sokaklarında ayağı çamura batsa istifa ederim' demesi, bir diğerinin 'bir kaç sokak dışında sorun yak demesi' sadece bilgisiz olduklarını göstermiyor. Aynı zamanda Tepebaşı İlçesini merkezdeki muhallerden ibaret zanneden hallktan kopuk birer temsilci olduklarını göstermesi açısından da vahimdir.

Hem firik olduğumuz konu kendilerinin 2019 yılında Tepebaşı'nda olmayacaklardır. Şuan bu hızlı borçlanma, bizim bütçemizle başka ilçenin seçmenini gezdirme CHP Grubuna ve Kılıçdaroğlu'na turizm adı altında insan taşıma Tepebaşı'ndan vazgeçip Büyükşehir hayali ile bütçemizi kullandıkları gerçeği bunu ispatlamaktadır. Haklı oldukları nokta ise, borçlu belediyeleri düze çıkaran ve hizmetle tanıştıran bir hareket olduğumuzdur. 2019'dan sonra inşallah emin ellerde  istikrarlı bir belediyeyi taahhüt ediyoruz."

Editör: TE Bilişim