Tepebaşı Belediyesi, çalışanlarına yönelik Toplu Sözleşme’yi imzaladı. Sözleşmeden belediye bünyesinde yer alan 316 personel yararlanacak.

 Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile KESK’e Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol’un yanı sıra Tüm Bel Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergun Uzun ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

 

Ataç; “Sendikal haklar çalışma dünyasında daha etkili olmalı

 

Burada konuşan Başkan Ataç, “Bu güzel toplu sözleşme hepimize hayırlı olsun.” derken Soma’da yaşamını yitiren maden emekçilerini anarak “Keşke yaşasalardı da onlar da toplu sözleşme imzalayabilselerdi. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyemizin çalışma barışı ile birlikte, sendikamız ile el ele vererek bu toplu sözleşmeyi imzalıyoruz. Gönül istiyor ki sendikal hakların tüm çalışma dünyasında daha etkili olduğu günler olsun. Ama maalesef bugün çok farklı çalışma olanakları var. Bu beni rahatsız ediyor.  Ama bugün sizlerle alakalı olan bu durumun mutluluğunu yaşıyorum.  Ben sevgili başkanlarıma da çok teşekkür ediyorum. Sizlere de hayırlı olsun diyorum. Bugün 316 arkadaşımız bu toplu sözleşmeden yararlanacak. İleriki günlerde daha nitelikli daha sağlıklı günlerin olmasını ümit ediyorum. Hepinize hayırlı olsun arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

 

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ise “Sendikal mücadelemizi başlatırken, olmazsa olmazlarımızdan birisi grev, diğeri toplu sözleşmedir. Bugün bir toplu sözleşme için burada sizlerle beraberiz. Özellikle Eskişehir Şube Başkanı’ma üyelerine, temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu toplu sözleşme sendikal mücadelemize ivme kazandıracak. Değerli başkanımıza da sözleşmeyi en yüksek tavandan imzaladığı için ayrıca çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim