Emek ve Demokrasi Güçleri 25 Aralık yolsuzluklarla mücadele haftasını protesto etmek için bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Gün içerisinde Espark önünde bir karikatür sergisi açan Emek ve Demokrasi Güçleri, akşam saatlerinde İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Bir süre sloganlarla burada bekleyen grup, daha sonrasında pankart ve dövizlerle Espark’a doğru yürüyüşe geçti.

ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI

Kitle, Espark’ın arka cephesinde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykelinin yanına gelince bir süre bekledi. Bu sırada yarın Kayseri Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın 6. Duruşması hatırlatıldı ve Eskişehir’den de araçların kaldıracağı bildirildi.

Buradan Espark önüne gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, “17 Aralık 2013’de milyonlar evlerde ayakkabı kutularından, kasalardan çıktı. Para sayma makinaları bulundu. Cumhuriyet tarihinde eşine rastlanılmayan bu olayda; bakanlar, bakan çocukları, patronlar ve bürokratlar tutuklandı. Aynı anda hâkimler görevden alındı, savcılar değiştirildi, yüzlerce memurun yer değişikliği yapıldı. Sonuç olarak herkes serbest bırakıldı. Bu olayın tam yıl dönümünde ise mahkemeler delil yetersizliğinden dolayı dosyayı kapattı. 17-25 Aralık’ı unutmayıp unutturmayacağız” dedi.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU VE FAİZLİ GERİ ÖDEMELER DE TEPKİ TOPLADI

Soruşturmalardan sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun zorla kurulduğunu fakat bir yılda 10 defa toplandığını belirleten Mutlu, “Bu komisyon 70 klasörlük dosyayı 20 klasöre düşürdü. Komisyonun karar süresi 9 Ocak tarihinde doluyor. Fakat komisyon hala karar vermedi. Üstüne üstelik dalga geçercesine o gün ele geçirilen paralar tam yıldönümünde valizlerle geri teslim edildi. Bu kişilerin hesap numarası yok mu? Bu çağda bu ilkellik açıklanamaz. Bunun tek açıklaması vardır, vatandaş ile dalga geçmek. O zaman meclis komisyonu neden toplandı? Komisyon bu kişileri yüce divana gönderir ve orada suçlu bulunur iseler bu paraları nasıl alacaksınız?” dedi

Editör: TE Bilişim