İhraç edilen Barış Akademisyenlerinin kurduğu Eskişehir Okulu Hanımeli Sokak’ta İkinci El Pazarı açtı.

Saat 10.00’da açılan İkinci El Pazarı saat 21.00’e kadar sürecek. Bu süreç içinde yine ihraç edilen Akademisyenlerden oluşan ‘Barışa Ezgi’ adlı müzik grubu mini bir konser verecek. Eskişehir Okulu bileşenlerinden Duygu Abbasoğlu yaptıkları İkinci El Pazarı ve çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Eskişehir Okulu olarak 2’nci el pazarı etkinliği yapıyoruz. Çoğu eşya bizim evimizden çıktı. Bazı tanıdıklarımız da bize destek amaçlı getirdi. Bir nevi aslında tüketin toplumunun sürekli tüketmesine karşı çıkma amaçlı bunu yapabilmek için hem de bir arada olmak dayanışma için platform oluşturduk. Çoğumuz üniversiteden atılan imzacı akademisyenleriz. Atıldıktan sonra Eskişehir’de dersler, atölyeler düzenledik. Bir arada durarak Eskişehir Okulunu kurduk ve bu dönem ilk etkinliğimiz böyle başladı. Eskişehir’de hala bir aradayız. Toplumdan soyutlanmadık. Bunu göstermek istiyoruz. Hala sinir bozmaya devam edeceğiz. Eskişehir Okulu’nu ihraç edilmeden önce üniversitelerde kendimizi ifade edemediğimizin farkındaydık. Hem bir arada olmak hem de akademinin içine hapsolmamak, özgür düşünceyi üniversitenin sınırları içerisinde kalmamak için herkesi dahil ederek platform oluşturmak için dersler vermeye başladık. Daha sonra ihraç olduk. Daha sonra dayanışma akademileri oluştu. Hali hazırda platform varken Eskişehir Okulu’na evrildi. Hala devam ediyoruz. Şuan 28 tane yaptık, 8 Ekimde Eskişehir Okulunun açılışı yapılacak ve yeni dönem başlayacak. Mayıs 2016’da başladık.

Elde edilen gelirlerle atölyeler yapacağız. Sendikalı arkadaşlarımıza sendika yardımcı oluyor ancak sendikasız olanların herhangi bir geliri yok. Bir yandan da mahkeme masraflarıyla uğraşıyorlar. Onlara da destek olacağız. Eskişehir Okulu olarak sadece atılan akademisyenler için değil öğrencilere de destek olabiliriz. Onlara da dava açılıyor.

Editör: TE Bilişim