HABER: ŞAĞBAN BAĞCI

DİĞER FOTOĞRAFLAR HABERİN SONUNDA

 Halkevciler, gençler, sosyalist parti yöneticileri, Eskişehir’in en gözde caddesi olan İsmet İnönü Caddesi(Doktorlar Caddesi) tramvay yolunun iki kenarına maden işçilerinin baretleri, karanfillerle donattı. Tramvay yolunun ortasına da katliamda ölen işçilerin isimleri ve kenarlarına Soma kömürü dökülerek yapılan eyleme vatandaşlar büyük ilgi göstererek alkışlarla destek verdi.

Yine saat 15.10’da tencere ve düdük çalındı, alkışlarla bir kez daha  Soma Maden Ocağı’ndaki katliamda ölen işçilerin çığlıklarını bir kez daha anımsattılar.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşma yapan taşeron işçisi Bayram Çelikgöz, bir haftadır AFAD ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan ölen işçilerin sayısı hakkında güvenilir bir açıklama gelmediğini, Boma’daki maden ocağının kuzey ve batı kesimindeki iki ocağın girişinin tuğlalarla kapatıldığını söyledi.

“Maden ocağına örülen tuğlalar ve halka söylenen yalanlar Soma’daki işçi kıyımının hesabını sormamıza engel olmayacaktır” diyen Bayram Çelikgöz, başta Başbakan olmak üzere Enerji ve Çalışma Bakanı’n8ınistifa etmeleri ve yargılanmalarını istedi.

Soma Holding başkanı ve yöneticilerinin de yargılanmasını isteyen Bayram Çelikgöz, “Soma A. Ş. ‘hizmet alımı’ yöntemiyle Eynez bölgesindeki maden ocağının taşeronudur. Asıl işveren ve sorumlu devletin kömür işletmeleri kurumudur. Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmelidir. Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin ailelerinin ve halkımızın başı sağolsun. Soma’da yaşanan kader veya kaza değil; katliamdır. Hesabını soracağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim