Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilcisi Fatih Sert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir’in Türk Dünyası Eğitim Başkenti ilan etmesi hakkında basın açıklaması yaptı.

“Cumhurbaşkanımızın 7 Haziran’da şehrimize müjdelediği Türk Dünyası Eğitim Başkenti için,olarak büyük mutluluk duyuyoruz” diyen Sert, “Şehrimizin daha önce de Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmış olması, her dört kişiden birinin eğitim alanında olması ve nüfusunun ¼ ünün gençlerden oluşması, iki üniversitenin yanı sıra yeni açılan üniversitesiyle de millî eğitimde eğitim öğretim gören öğrencilerin Türkiye geneli başarılarıyla, Türk Dünyası Kültür Başkentliği esnasında birçok kalıcı hizmetlere vesile olmuş Prof. Dr. Nabi AVCI gibi hocalarımızın olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere müjdelediği Türk Dünyası Eğitim Başkenti öncülüğünü yapmada, bizlerin azmi ve çalışmasını bir kez daha tetiklemiştir” dedi.

Sert, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği olarak bizler, bu taltif ve müjdeyle Türk Dünyası’na ve gençlere; insanı ve hayatı doğru bir şekilde tekrar okumayı, kadim kültürümüzü şekillendiren söz ve davranışları düşünen, doğru sonuçlar elde edip bunları uygulama cesaretini gösterebilen ve neticelendirebilen bir gençliğin yetişmesinde Türk Dünyası Eğitim Başkenti görevi içimizdeki gençlik ateşini tekrar alevlendirmiştir. Bu gurur ve heyecanla okumayı, düşünmeyi, uygulamayı ve cesareti öğreten başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN beyefendiye, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamızda ve 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak seçilmemizde büyük emekleri olan Sayın Hocamız Prof. Dr. Nabi AVCI beye şimdiden şükranlarımızı bildirerek şehrimize ve gençlerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Editör: TE Bilişim