İşitme engelli tüketiciye ön kamerasız telefon satan Türk Telekom bayii haksız bulundu.

İşitme engelli tüketiciye tarifesine uyumsuz telefon satışını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "İşitme engelli indiriminden yararlanan tüketiciye, işaret dilini aktaramayacağı telefon satmak hayatın olağan akışına aykırıdır" dedi.

Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Gücüyener şunları söyledi: “Eskişehir Tüketici Mahkemesinde görülen davada işitme engelli tüketiciye ön kamerasız telefon satan Türk Telekom bayii haksız bulundu. Mahkeme telefon ayıplı olmadığından iadesine ve sözleşmenin geçersizliğine karar verilemez diyen tüketici hakem heyeti kararını da kaldırdı. Tüketici E.E. ‘işitme engelli olduğunu belirterek görüntülü arama özellikli cep telefonu satın almak istediğini beyan etmesi ve kullandığı sabit hat nedeniyle durumunun davalı şirketçe bilinmesine rağmen görüntülü arama yapamayacağı bir telefon satıldığını belirterek tüketici hakem heyetine başvurdu ise de tüketici hakem heyeti telefonun ‘ayıplı’ olmadığı gerekçesi ile bu talebi red etmiş, işitme engelli tüketici bu karar üzerine mahkemeye başvurmuştur.”

Tüketici Mahkemesi’nin tüketiciyi haklı bulduğunu belirten Gücüyener, alınan kararı hukuk vicdanına uygun örnek bir karar olarak nitelendirdi.

Editör: TE Bilişim