Türkiye’ de ilk defa yerli olarak AB' ye uyumlu TSI Sertifikalı Eanoss tipi yük vagonu ile TSI Sertifikalı Rilnss tipi yük vagonu’nu  üreten TÜLOMSAŞ,   AB gereklilikleri kapsamında Vagon Onarımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlar için şart olan  ECM (Entity in Charge of Maintenance)  belgesini aldı.
Tülomsaş Genel Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“TÜLOMSAŞ’ ın, demiryollarında yapılan yük ve yolcu taşımacılığında, uluslar arası demiryolu hatlarında işletilen yük vagonlarının kesintisiz ve güvenli olarak çalıştırılmasını sağlamak amacı ile başlattığı çalışmalara ek olarak Avrupa Birliği gereklilikleri kapsamında yetkili bakım kuruluşu belgesi olan  ECM (Entity in Charge of Maintenance)  belgesiylede Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapabilecektir.
Yurtdışı NoBo- Yetkili Kuruluşu tarafından yapılan denetimler sonucunda verilen sertifika, ilgili web sitesinde de yayımlanmıştır.
ECM (Entity in Charge of Maintenance) belgesiyle TÜLOMSAŞ,  gerek yurtiçi gerekse yurtdışı firmaların Vagon onarımlarını Avrupa Birliği gerekliliklerine uygun şekilde karşılayacaktır.”
 
 
Editör: TE Bilişim