Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun şehit edilişinin 26. Yıldönümünde açıklama yaparak Mumcu’nun tüm yaşamını insanlığa ve halkına adadığını söyledi.

26 yıl önce pusuya düşürülerek şehit edilen Uğur Mumcu’nun Atatürk Devrimlerinin yılmaz savunucusu, kalpaksız Kuvayi Milliyeci, Türk Aydınlanmasının büyük evladı ve devrim şehidi olduğunu kaydeden Kerman, “Her türlü haksızlığın üzerine gider, daima gerçeklerin peşinde koşardı. Kalemini her zaman için ezilenden, yoksuldan yana kullanırdı. Kemalizmin, laikliğin ve demokrasinin yılmaz savunucusu idi. Aradan geçen bunca zamana karşın çalışmaları güncelliğini yitirmedi” dedi.

Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin bağımsızlığını inançla savunduğunu hatırlatan ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman şunları söyledi:

“Ülkesinin hiçbir şekilde sömürülmesini istemiyor, emperyalizme ve onun yardakçılarına şiddetle karşı çıkıyordu. Ticaret-Tarikat-Siyaset üçgenini anlamlı bir biçimde anlatıyor, gerçekleri yılmadan büyük bir cesaretle haykırıyordu. Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı korkusuzca direniyor, tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzünü gözler önüne seriyordu.

Demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu ölümünün 26. Yılında bir kez daha sevgi ile anacağız. 24 Ocak Perşembe günü saat 12.30’da Vilayet Meydanı’nda buluşuyoruz. Tüm halkımızı karanfillerle bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim