Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e ilk gelişinin 96. yıl dönümü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi.
Törene, Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutan Vekili Hv. Korg. Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, askeri erkân, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kemal Yakut, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.
1918’in sonlarında başlayan Kurtuluş Savaşında Eskişehir’i merkez bir şehir olarak nitelendiren Müdür Yakut, “Eskişehir, milli devletin, modern Türkiye’nin temellerinin atıldığı bir yerdir” dedi.
Günün anlamını belirten konuşmadan sonra bugüne özel yapılan “Atatürk Koşusu”nda dereceye giren öğrencilere, madalyaları Vali Çelik tarafından verildi.
Editör: TE Bilişim