BBP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Rabia Kabakçı, 5 Aralık  Türk kadına seçme seçilme hakkı günü verilmesinin 84. yıldönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Kabakçı yaptığı basın açıklamasında, “Günümüzde kadının siyasi hayattaki yeri ne yazık ki erkeklerin siyasi hayatıyla aynı düzeye ulaşmamıştır” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günümüzde kadının siyasi hayattaki yeri ne yazık ki erkeklerin siyasi hayatıyla aynı düzeye ulaşmamıştır. Çoğu toplumda yasal düzenlemelere rağmen siyasetin bir erke işi olduğu anlayışı hakimdir. Kadınların siyasi hayata giriş yaptığı andan itibaren, çok sayıda faktörler kadınları olumsuz yönde etkilemiştir. Özellikler seçme ve seçilme hakkından yararlanma ve siyasal kararlar alma konusunda her yerde olduğu gibi cinsiyet ayrımcılığı yapılarak kadınlar bir adım geride bırakılmıştır. Kadın adaylar hala günümüzde tam anlamıyla siyasete girme cesaretinde bulunamamaktadır. Kadınların özel hatlarının dışında, kamusal alanlarda erkeklere oranla daha az bulunması, siyasi ilgi eksikliği, eğitim seviyesi, gelir düzeyinin düşüklüğü, aileci sorumlulukları, cinsiyet rollerinin ve yasal sistemlerle yeterince bütünleşmemelerinden kaynaklanmaktadır. Genel olarak kadınların eğitim oranı yükseldikçe siyasete girme oranı ve görevler üstlenme oranı yükselmektedir. Bu vesileyle kadına seçme seçilme hakkının verdiği bu günü kutluyor, tüm kadınlarımıza hayırlar getirilmesini diliyorum. Umarız kadınlarımız siyasette daha fazla yer alır.”

Editör: TE Bilişim