Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Ebru Sungar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak bu zaferle yurdun düşman işgalinden kurtulduğunu ve ulusun özgürlük ve bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi.

30 Ağustos Zaferi’nin ülkeyi parçalamak ve ulusu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı tüm olanaksızlıklara rağmen kazanılan bir onur ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirten Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, “Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, toplumu feodalizmin ve gericiliğin baskısından kurtaran devrimler gerçekleştirilmiştir. Karar verme ve yönetme yetkisinin tek bir kişinin elinde toplandığı padişahlık sisteminden demokratik bir cumhuriyete giden yol böylece açılmıştır” dedi.

“Demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet, bugün ne yazık ki işbaşındadır” diyen Sungar açıklamasında şöyle dedi:

“Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle yetişen AKP yöneticileri, bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar.

Eğitim İş olarak; ülkemiz üzerine oynanan senaryonun kimler tarafından yazıldığının ve rollerin kimlere verildiğinin farkındayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ülkenin bağımsızlığı ve onurlu, özgür bir yaşamın kurulması uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi unutmadık, asla da unutturmayacağız.”

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar 30 Ağustos 2015 Pazar günü saat 16.00’da Adalarda başlayacak olan Teröre Lanet yürüyüşüne katılma çağrısında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim