Esnaf Kefalet ve Kredi kooperatifi Başkanı Suat Er, kendisi ve iki oğlunun kooperatiften usulsüz şekilde toplamda 380 bin lira çektiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Er, "Bir usulsüzlük varsa bugün istifa etmeye hazırım" dedi.

Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Suat Er, kooperatiften usulsüz şekilde kendisinin 150 bin TL, oğlu Salih Er'in 130 bin TL ve diğer oğlu Serkan Er'in 100 bin TL toplamda 380 bin TL kredi çektiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve yönetim kurulu üyeleri ile kooperatifte bir basın açıklaması düzenleyen Er, söz konusu bir usulsüzlüğün olmadığını ifade ederek, “Benim iki oğlumda esnaftır. Vergi, oda ve sicil kaydı olan tüm esnaflarımız kooperatiften kredi alabilir. 2017 yılını 100 milyona yakın bir plansmanla kapattık. Ben bundan gurur duyuyorum. Her nedense bilmiyorum benim ve iki oğlumun kullandığı krediler gündeme taşındı. Kredi limitimiz 200 bin TL. Ben isterdim ki iki oğlum da 200 bin TL kredi kullansın. Biz üçümüz 200’şer bin liradan 600 bin lirada kredi kullanabilirdik. Yapmadık. Bu iddialar bizi çok üzdü” dedi.

BUGÜN İSTİFA EDERİM

Usulsüzlük yaptığı yönündeki iddiaların ispatlanması halinde görevinden istifa edeceğini söyleyen Er, “Halkbankası aracılığıyla devletimizin gönderdiği krediyi biz halkımıza dağıtıyoruz. Oğlum 100 bin TL kredi alamaz mı? 150 bin TL kendim kredi alamaz mıyım? Halkbankası’ndan bunun araştırmasını yapsınlar. Uygunsuz bir kişiye kredi verdiysem yemin ediyorum ben görevimden bugün istifa edeceğim” ifadelerini kullandı. Sürekli denetlendiklerini söyleyen Er, “Yaptığımız her iş yasaldır. Müfettişler gelip gerekli incelemeleri yaparlar. Allah’a şükür bugüne kadar en ufak bir yüz kızartıcı   olay çıkmadı” dedi.

DİĞER ADAY ORTAYA ATTI

Başkan Er iddiaların diğer aday Muharrem Girginer tarafında ortaya atıldığını belirterek “Esnaf Kefalet ve Kredi kooperatifi başkanlık seçimlerinde bizim karşımıza bir aday çıktı. Adayın, mevcut başkanı bunları yapmadı. Ben bunları yapacağım demesi gerekirken benim ve oğlumun evraklarını buradan alıp seçim günü çok büyük suç işlemişim gibi kamuoyuna açıkladı. Çamur atmakla, pislik atmakla olmaz. Bir hafta önce bir esnafımıza 450 bin TL kredi çıkarttık. Ne akrabam ne de tanırım kendisini. Bunları neden söylemiyoruz” şeklinde konuştu.  Er ayrıca, “Bir gün önce müracaat etti ertesi gün parayı aldı deniliyor. Gelsinler kendilerine söyleyeyim kaç gün öce müracaat edilmiş ne zaman para alınmış. Eğer bir gün sonra para alınmışsa yemin ediyorum. Yine istifa etmeye hazırım” dedi.

KÖSTEBEĞİ BULDUK

Evrakların 15 yıldır kooperatifte çalışan bir personel tarafından servis edildiğini söyleyen Er, “Evraklar bizim personelimiz tarafından dışarı servis edildi. O köstebeği bulduk. Avukatımıza bildirdik, gereğini yapacağız. 15 yıldır burada çalışıyordu” diye konuştu.

MAAŞIMIZI KENDİMİZ BELİRLEMİYORUZ

İki odadan almış olduğu maaşlara ilişkin sorulan soruya ise Er, ‘Maaşları biz kendimiz belirlemiyoruz. Devletin belirlediği bir maaştır. Genel kurula sunarız, genel kuruldan geçer ona göre maaşımız belli olur. Herkes kafasına göre belirlemez. Dağıtılan kredi bedeline göre, plasmanımıza göre maaş belirlenir” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim