Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu meydan projesine eleştirilerde bulunan gazetecilere “Ahlaksızlık yapıyorlar” diyen Vali Güngör Azim Tuna'ya sert yanıt verdi. Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklaması şöyle: "Eskişehir kamuoyunun, dolayısı ile basınımızın gündeminde olan “Kent Meydanı” konusunda yerel medyamızın yaptığı yayınlara ilişkin, Eskişehir Valisi sayın Güngör Azim Tuna’nın bir gazetede yer alan açıklamaları üzüntü ile karşılanmıştır.

Özellikle de “Ahlaksızlık yapıyorlar” türünden; bir devlet temsilcisi üslubuna yakışmayan, asla kabul edilemeyecek beyanını.

Bu değerlendirmesinin yer aldığı şu cümleleri de aynı şekilde…

“Bazı gazetelerin köşe yazarlarının yazmış olduğu yazılara bakın. Ne kadar vicdanlı, ne kadar insaflı olduğuna herkes karar versin. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar, ahlaksızlık yapıyorlar. Bunu gözlerine sokmak lazım.”

Eskişehir Basının 100 yıllık geleneğinde “ahlaksızlık” kavramı, asla itibar görmemiş, yeri ve zamanı geldiğinde bu türden basın ahlakına aykırı, istisnai uygulamalara tevessül edenler, kendi içinde tavsiyeye uğratılmıştır.

Eskişehir basın geleneğinde olabildiğince titizlikle uygulanan genel kural şudur;

“HABER TARAFSIZ, YORUM HÜRDÜR”

Zatınızın, özellikle hedef aldığı köşe yazarı meslektaşlarımızın yaptığı da budur. Her konuda özgür düşüncelerini, adabı çerçevesinde; kişileri hedef almadan, hakaret etmeden ifade etmekten ibarettir.

Nedendir anlaşılamadı, sizi şaşırttığı anlaşılan yorumları da “özgür basın” anlayışı çevresinde değerlendirmeniz gerekmektedir. Bulunduğunuz makam itibariyle göreviniz; düşünceleri ve bunları kamuoyu ile paylaşan gazetecileri hiç de uygun olmayan bir üslup ile eleştirmek değildir.

Tam tersine, basın özgürlüğünü güvence altına almaktır.

Bilinmelidir ki, Eskişehir Basını, okurlarına karşı olan görevini bu anlayışla ve tavizsiz sürdürecektir.

Durumu, kamuoyu ile saygıyla paylaşırız…

Editör: TE Bilişim