Eskişehir’e yeni gelen master öğrencisi Alican Bayram, Esgaz ile yaşadığı sorunu Esgazete ile paylaştı. 
Abone işlemleri, gazın açılması süresi içinde yaşadığı zorlukları dile getiren Alican Bayram, “Abone işlemleri için Esgaza kayıt yaptığım esnada binanın zili çalışmıyor deyip geldikleri zaman arasınlar diye telefon numaramı bıraktım personel telefon notunu eklemeyi unutmuş. Cumartesi açmak gazı  açmak için aramadan gelip kapıdan dönmüşler. Bunu Pazartesi Esgaz’a tekrar gittiğimde öğrendim. Çok yoğun oldukları için anlayışla karşıladım. Lakin hafta sonu soğuk su ile duş almak zorunda kalmış ve hasta olmuştum. Hala bademciklerim şiş.. Pazartesi açım ekibi çalışmadığı için gazımı bugün yani salı günü açtılar. Ben Cuma günü başvuruda bulunmama rağmen gazın açılması için 4 gün bekledim” dedi. 
GÜVENLİK SORUSU YÖNELTİYORLAR AMA KONTROL ETMİYORLAR.
Konuyu tvitter hesabından bazı gazete ve Eskişehir milletvekillerine de twit attığını vurgulayan master öğrencisi Alican Bayram şunları söyledi: 
“Salı günü yani bugün gazı açmak için evime gelen personel hiç bir kontrol yapmadan 10 soruluk güvenlik kontrolüne hızlıca kalemle evet hayır seçeneklerini işaretleyerek bana imzalattı. Bu sorular içerisinde Gaz tesisatı kontrol edildi mi? Kaçak var mı? vb önemli güvenlik soruları da var. Madem kontrol etmeyecekler neden bu soruları oraya yazdılar? Bunlar küçük gibi görünen ama hayati önem taşıyan ayrıntılar değil mi?”
Bayram, attığı twite yalnızca Esgazete ve milletvekili Ruhsar Demirel ilgi gösterdiğini belirterek Esgaze’ye yönelik de “Daha bilinçli bir toplum için konuyu haber yapma ilginizi taktirle karşılıyor iyi çalışmalar diliyorum” sözleri ile duygularını iletti. 
Editör: TE Bilişim