Tepebaşı Belediyesinin Haziran ayı ilk oturumda Alpu ovasındaki açılan sondaj kuyuları gündeme gelerek sondaj kuyularının özel mülkiyet hakkını ihlal ettiği ve yapılan çalışmanın hukuka uygun olarak gerçekleşmediği ifade edildi.

Tepebaşı Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantılarının 1.Bileşim 1.oturumu Belediye Başkanı Ahmet Ataç Başkanlığında yapıldı.

Günden dışı konuşmalarda Ak parti adına konuşan Orhan Durmuş ve CHP grubu adına konuşan Turgut Doğandor belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin geçmiş ramazan bayramını kutlayıp operasyonda şehit olan askerlere rahmet dilediler.

Durmuş’un imarla ilgili bir maddenin gündeme eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

CHP Grup başkan vekili Turgut Doğandor yerel seçimlerden sonra Alpu ovasında sonra başlatılan sondaj çalışmalarından kaygı duyduklarını belirterek “Sondaj işleri sonucunda oluşan atık çamurlar tarım arazisi niteliğindeki depolama alanlarına boşaltılmaktadır. Bu durum toprak ve su kirliği bakımından büyük riskler oluşturmaktadır yapılan bu işlemler tam bir doğa ve çevre katliamıdır. Eskişehir halkının bilgisi dışında insafsızca ve acımadan ovamız yok edilmekte tarım topraklarımız pervasızca delik deşik edilmektedir. Bölge adeta köstebek yuvasına dönmüştür. Toprak yüzlerce metre delinerek gelecekte onarılması imkânsızca çevre katledilmektedir ”dedi. 

Alpu ovasına yapılması planlanan kömürlü termik santral projesi ile ilgili açılan davalar verilen kararlarla ilgili bilgi veren CHP Grup başkan vekili Turgut Doğandor şunları söyledi:

“Elektrik üretim A.Ş genel müdürlüğü tarafından açılan sondaj kuyuları özel mülkiyet hakkını ihlal etmektedir yapılan çalışmalar hukuka uygun olarak gerçekleştirilmemektedir bu nedenle CHP Grubu meclis üyeleri olarak konunun takipçisi olduğumuzu bölge halkının menfaatlerini sonuna kadar koruyacağımızı ve yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt Ahmet Ataç’da yaptığı kısa konuşmada Belediye olarak hukuksal mücadelelerini yapacaklarını ve sürdüreceklerini belirterek “Termik santralinin yapılmasına izin vermeyeceğiz Eskişehir halkıda buna izin vermeyecektir” şeklinde konuştu.

Gündemde yer alan Almanya’nın Berlin kenti Treptow-Köpenick Belediyesi tarafından 24 Ağustos-01 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan gençlik festivaline katılmak üzere sınavlarda başarılı olan 5 öğrenci ve 1 eğitmen yurt dışı görevlendirme yapılması ve kadastro güncelleme çalışmalarına başlanacak olan yukarı kartal ve musaözü mahallelerinde birlikte görev yapmak üzere bilir kişi seçilmesi ile ilgili komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi gündemde de yer alan diğer 9 madde de ilgili komisyonlara havale edildi.

Editör: TE Bilişim