Kadın Cinayetleri Durduracağı Platformu üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak cinayet davalarını sonuna kadar takip edeceklerini belirterek Bakanlığın Aileyi koruma yasası yerine kadını koruma yasasının çıkarılmasını istedi.
Platform adına konuşan Fatma Kurt, takip edilen ve sonuçlanan davaların tümünde katillerin indirimden faydalanamadığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını vurgulayarak 5 temel talebinden biri olan kadın katillerine ağır cezanın yasalaşması talebinin hükümet tarafından henüz gerçekleştirmediğini söyledi. Kurt, Şeker Dikbıyık’ın katilinin de ağırlaştırılmış müebbet hasip cezası alması için takipte olacaklarını, kadınların yaşam hakkı için caydırıcı cezanın ölüm kalım meselesi olduğunu bildiklerini sözlerine ekledi.
Kocası tarafında öldürülen Şeker Dikbıyık’ın yengesi Saliha Uysal da basın açıklamasına katılarak olayda kendisinin de ağır yaralandığını hatırlatarak “Öldürenler hep namusa sığınıyorlar. Bizim namusumuzu ancak biz koruruz, başka kimse koruyamaz. Biz yaşamak istiyoruz” dedi.
Açıklamada ayrıca Şeker Dikbıyık’ın abisi Murat Çağatay’ın mesajı okundu. Çağatay mesajında , ülkede iki tane ‘karın ağrısı’ olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bunlardan biri kadın cinayetleri diğeri de çocukların istismarı.  Başımıza gelince bunları öğrendik.  Artık bu durumlar değişmeli. Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu ile mücadele edeceğiz.”  

Editör: TE Bilişim