Başarısı ile gururlandıran hazin öyküsü ile de hüzünlendiren, Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan ve Eskişehir TÜLOMSAŞ’ta üretilen Devrim Otomobilini yapan 23 mühendisten son yaşayan ismi Kemalettin Vardar hayata gözlerini yumdu. Bir devrin yaşayan son tanığı olan,  Devrim otomobili projesinin ardından Eskişehir’de TÜLOMSAŞ fabrikasının müdürlüğünü yayan Vardar’ın cenazesi yarın (4 Mayıs) İstanbul Üsküdar Barbaros Şakirin Camiinden kaldırılacak.
 
 

ÖFKEM GEÇMEDİ

 
İhtilal döneminin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in talimatıyla Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’i 129 günde üreten 23 mühendisin en genci Kemalettin Vardar 2008 yılında verdiği bir demecinde "Devrim bizim için ’yapamazsınız’ diyenlere karşı bir namus davasıydı. Yaşadığımız birçok şey hiç kolay olmadı. 75 yaşındayım ve hálá çok öfkeliyim" demişti.
 
 
PROJEDE HANGİ MÜHENDİSLER ÇALIŞTI

TÜRKİYE’nin ilk yerli otomobil projesi Devrim’de çalışan 23 mühendisin isimleri şöyle: "Kemalettin Vardar, Hamdi Tahıllıoğlu, Samim Özgür, İsmet Özkan, Mustafa Seyrek, Hasan Dinçel, Mustafa Sidal, Yavuz Yücel, Emin Bozoğullu, Orhan Alp, Hakkı Tomsu, Nurettin Erguvanlı, Mustafa Ersoy, Celal Taner, Mehmet Bekar, Özcan Türer, Kemal Elagöz, Gültekin Sabuncuoğlu, Salih Kayasağın, Rıfat Serdaroğlu, Şecaattin Sevgen, Faruk Akyol, Hamit İşeri."
 
 
Editör: TE Bilişim