Eskişehir’e 4 yeni tramvay hattının yapılacağına ilişkin haberimize çok sayıda yorum geldi. Olumlu ve olumsuz görüşlerini bildiren vatandaşlar, düşüncelerini yorum olarak Esgazete ile paylaştı.

İşte o yorumlardan bazıları:

Seren Seren

Dünyanın en güzel ulaşım aracını da şehri de işkence haline getirdiniz… Taşıt trafik felç, tramvaylar da yetersiz... Hele Tepebaşı-SSK arası tramvayın daire çizmesi tam bir rezalet… Kutsal tramvay geçecek diye dakikalarca ışıkta bekleniyor. Yeşil yandığında da 5 araç zor geçiyor...

Mert

Tramvay yetersiz değil plansız çalıştığı için sorunlar var. ek sefer rezaletine son verilip 13 dakika yerine 10-11 dk sefer yapılmalı.

Gökhan

İyi güzel de bunlar trafiği felç ediyor. Lütfen alttan bir metro hattı düşünün artık hem hızlı hem güvenli...

Vatansever

  içinizde bir tane delikanlı adam çıkmış Avrupa’daki yol güzergahını bulmuş hala yaranamıyorsunuz daha destek olacaksınız ki trafik ulaşım rahat olsun, arabayla fazla gaza basamadınız diye, evinizin önünden geçmiyor diye utanmadan isyan ediyorsunuz bırakın artık şu geri kafalılığı ileriyi görün, Eskişehirli olmama rağmen taktir ediyorum başkanı helal olsun.

Mehmet Ömürlü

60 bin nüfuslu Şirintepe'nin ne suçu var ki yıllardır tramvay hattı geçmiyor oysa rahmetli Aydın Arat zamanında projesi yapılmış bir çevre yolu vardı oda yalan oldu örme sokakta yapılan istimlaklar da yalan oldu Şirintepe tam bir atıl durumda bekliyor ne bir yol genişletilme çalışması yapılıyor nede tramvay projelerinde yer alıyor bizi cezalandıranları seçimlerde bizde cezalandıracağız bunu yazdık bugün buraya da yazıyorum Şirintepe’ye  tramvay hattı gelecek er yada geç ama siz göremeyeceksiniz biz göreceğiz.

Can

Yeşiltepe’ye yine bir şey yok yazık valla alıştık

Ayşe Dudu Değirmenci

75 yıl mahallesi sakinleri ve öğrencileri her gün özellikle her sabah ulaşım rezaletiyle boğuşurken şehir hastanesinden hat neden uzatılmıyor merak içindeyim bu mah yaşananlar hiç bir görevlinin umurunda neden değil

Hayri Boz

İyi hoş şehre yeni hatlar eklenmesi güzel ancak düşünülmemiş şeyler var.

1. Gazi Yakup Satar Caddesi, Anıtpark boyunca trafiği rahat akabilen bir cadde.

Anıt Park sayesinde yolun bir kenarında bina olmamasının avantajıyla trafiğin akıcı olduğu nadir caddelerden biri.

Bu yolu da sıkıştırmak ne kadar mantıklı?

Bu caddenin Zübeyde Hanım Caddesinden sonra Sivrihisar caddesine bağlanan kısmındaki yoğunluğu hiç mi gören yok? Bir de tramvay eklenirse?

2. Gaffar Okkan Caddesi kendini taşıyabilen akşamları 1-2 saat yoğunlaşan bir cadde. Ancak dar bir cadde yalnızca 20 m. 2 gidiş 2 geliş. Ancak cadde boyunca konut olması ve dükkanların olması, bina altlarında otopark olmaması mecburen yolu 1 gidiş 1 geliş olarak kullandırabiliyor. 1 gidiş 1 gelişi tramvaya verirsek, İnsanlar arabalarını nereye park etsin.Sıkışmaya yüz tutmuş trafik nereden aksın?

3.Seylap Caddesi yoğun bir trafiğin olduğu, akşam saatlerinde 16-21 arası sıkışıp kalan bir cadde. Burası da 20 m genişlikte. Konut ve ticaret yoğun bir cadde ve park sorunu var. Gaffar Okkandaki durumun aynısı geçerli. Kim hangi yolu hangi park yerini kullanacak.

4.Şehrin ilk ve tek dönel kavşağı olan Sıhhiye Kavşağı 5 caddeyi birbirine trafik ışığına gerek kalmadan bağlayabilen tek örnek.Böyle bir kavşağı bitirmek nasıl bir zulüm olur?

5.İstasyon Caddesi'ndeki yoğunluğu hiç gören oldu mu? Şehri kuzeyden güneye bağlayabilen(oda zor bela) böyle önemli bir yolun alternatifi yokken nasıl olacakta buradan tramvay hattı geçecek?

Kadir duru

Mevcut tramvay başarılı oldu ya devamı sart tabi bir sistem daha yonetici basindayken cökermi çöker yunus emre caddesini yeni proje ile trafige kapatiriz bence borsa caddesinden tranvayi gecirmek yerine otagara gidecek tranvayin yenibir hat kurularak operadan seker fabrikasinin arkasindan otogara baglanmasi lazimki sanayinin trafigi rahatlasin

Onur

Bu isyan edenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Arkadaşım arabanla gideceğin yere 5 dk 10 dk geç gitsen ölmezsin diyorsan geç gidersem ölürüm o zaman evinden bi 10 dk erken çıkacaksın hepsini hesaba katacaksın. İstanbul da olsanız demek ki kafayı yiyecekseniz. Tramvay gayet yeterli gayet konforlu ve şık gayet de ucuz. Büyük Erşen'e Teşekkürler SAYIGILAR.

Habip kaplan

75.yıl mahallesine neden gelmiyor kent hastanesine geliyorsa biz mahalle sakinleri olarak ulasım da çok magduruz otobüsler vakti saatinde gelmiyor işlerimize geç gidiyoruz ben 4senedir 75. Mahallesindeyim sabah akşam ayakta 45dakida eve verıyorum.yetkililerin bilgisine saygılar

murat

ooo tamam başkan bu seçimleride alır geleneksel seçim öncesi ray döşeme oy alma şenliklerine hoşgeldiniz yol yok ray var arabaların tekerleğini tren tekeri yapalım bizde en güzeli böyle olucak

Mevlüt solak

Yeni yapılan hastaneye Turan ay geliyor 75 yılmahallesine neden gelmiyor burada yaşayanlar Eskişehir'i degilim oy zamanı gelirsiniz

Ali cam

İşte modern ve farklı kent tebrikler başkanım eses oley

Pınar Ekmekçi

Hastahaneye kadar gelip Sultandere ye neden çıkmıyor bu tramway?Yok böyle saçmalık sanki biz amerikan vatandaşıyız

Hüseyin

75. Yıl mah tranvay gelmiyorsa oy zamanida alirsiniz havagazini.yeter artık

Aliye Kipcakli Sizin gibi kafasizlari anlamıyorum. Trafik çıkmaza girmez. Herkes şehir taşıtları kullanırsa. Tramvay, otobüs gibi. Arabalarinizi beş adımlık yere kullanmazsaniz trafik problemi olmaz. Trafiği lüzumsuz otomobiller yaratıyor, tramway değil.

Mehmet Geçkalan bittik

Yelda Akmanoğlu Abow trafik cikilmaza girer

Murat Basyigit Hemde nasıl zaten keşmekeş trafik iyice beter hale sokacaklar bter olsunlar insallah

Fahri Yilmaz Bu işler kahve edebiyati ile olmuyor Şehir planlamacilar bu isleri yapiyorlar Merak etmeyin Selamlar

Ali Çakır Yeni hatlar boş ne güvenlik ne kontrol var binin kafanıza göre

Editör: TE Bilişim