Eskişehir Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Hürcan Alkan, toplu taşımada yapılan zamlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kentte 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak toplu taşıma zammı ile ilgili açıklama yapan Alkan, söz konusu zammı yalnızca özel halk otobüslerine yıkmalarının doğru olmadığını belirtti. Alkan 65 yaş üstü vatandaşların ulaşımdan ücretsiz faydalanmasından dolayı zam uygulamanın doğru olmadığını aktararak, "65 yaştan dolayı bizim belli bir mağduriyetimiz var. Belediye de bu konuda bir açıklama yaptı. Ücretsiz binen vatandaşlarımızdan, özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz; Pik saatler dediğimiz sabah ve akşam saatlerinde lütfen toplu taşıma aracını kullanmayın. Çünkü buna ücret ödeyip vaktinde işine ya da okuluna gitmesi gereken vatandaşlarımız var. Toplu taşıma araçları bunlara hizmet ediyor. Sadece 65 yaştan dolayı zam yapmak da doğru değil. En son 2012 Temmuz ayında bir zam aldık. O günden bugüne akaryakıta en az yüzde 25, yedek parça, asgari ücret maliyetleri, lastik, akü, sigorta primleri en az yüzde 20 arttı ve bize sadece yüzde 16’lık bir zam yaptılar" dedi.
"ESKART KULLANIMINI TAVSİYE EDİYORUZ"
Alkan, vatandaşların Eskart kullanarak 60 kuruş kar edebileceğini ifade ederek, "Biz Eskart kullanımını tavsiye ediyoruz. 60 kuruş az bir para değil. Burada yapılan yüzde 16’lık zamma bu kadar ses çıkarılıyor. Eskişehir’de Esbilet kullanım oranı yüzde 33, diğer illerde bu oran yüzde 8’i geçmiyor. Biz bunun altını çizmek istiyoruz’’ diye konuştu.
Alkan ayrıca, zam konusunda belediyeye gerekli başvuruları yaptıkları kaydetti.
Editör: TE Bilişim