Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nde görev dağılımı belli oldu. Buna göre görev dağılımı şöyle belirlendi: “Yönetim Kurulu Üyeleri: Başkan: Levent Özbunar; 2.Başkan: Utku Çolak Yazman: Selma Güder, Sayman: Bekir Doğan, Üye: Sultan Anar. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Oğuzhan Ulucan, Mert Erman Özen, Ömer Emre Ertuğrul, Oktay Erkılıç, Berk Tutka. Üst Kurul Delegeleri: Levent Özbunar, Özer Ülker, Mahmut İzzet Erol, Eren Çağdaş.“

Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleriyle birlikte “63 yıllık TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası gelenekleri doğrultusunda, odamıza sahip çıkmaya, mesleğimizi her platformda temsil etmeye hiç kimseyi ötekileştirmeden devam edeceğiz” diye konuşan Başkan Levent Özbunar, görev dağılımı sonrasında bir konuşma yaparak gündeme ilişkin odanın görüşlerini paylaştı. TMMOB olarak, köklü ve güçlü bir geçmişe dayanan mücadele birlikteliği süresince, ülke için önemli tarihsel olaylar yaşandığını ifade eden Özbunar, şöyle konuştu: “Önümüzdeki süreçte de toplumu, tarımı ve mesleğimizi ilgilendiren konularda mücadelemiz devam edecektir. Türkiye'de tarım sektörü, ekonomik ve sosyolojik boyutuyla son derece önemlidir. Gerek politik gelişmeler, gerekse küresel iklim değişikliğinin zorladığı günümüzde, tarım ve hayvancılıkta bulunduğumuz coğrafyada ve dünyada rekabetçi bir yapıda dimdik ayakta durabilmek, doğayla dost üretici ve tüketici odaklı bir tarım politikasının sürdürülebilirliğini sağlamak hepimizin ortak görevidir.”

ALPU’DA HAYATİ KARAR

Alpu Kömürlü Termik Santrali’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Özbunar, şunları söyledi: “ Alpu Ovası, İç Anadolu Bölgesi'nin zengin ovalarından biridir. Porsuk çayının sulamada kullanılmasıyla birim alandan yüksek oranda tarımsal ürün elde edilmekte ve önemli ölçüde hayvansal üretimin de yapılmasıyla ülke tarımına büyük katkı sağlamaktadır. Bu önemi nedeniyle Alpu Ovası 21 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile "Büyük Ova Koruma Alanı" ilan edildi. Buna karşın, son günlerde ilimiz ve ülkemiz basınında geniş yer bulan Eskişehir'deki kömür sahalarının termik santral kurulması amacıyla özelleştirilmesi, tarım, hayvancılık, insan sağlığı gibi temel konularda vereceği olumsuz sonuçlar kaygılarımızı arttırmaktadır. Alpu'da yapılmak istenen enerji yatırımından bu sebeplerden dolayı vazgeçilmesi şehrimiz, ülkemiz için hayati bir karar olacaktır.”

HALKTAN VE EMEKTEN YANA

Başkan Levent Özbunar sözlerini şöyle sürdürdü: “TMMOB çatısı altında yer alan ve 1954 yılında kabul edilen 6234 sayılı TMMOB kanunu ile kurulan Ziraat Mühendisleri Odası, ülkemizin tarım ve hayvancılık sektörü konusunda önemli adımlar atmasına katkıda bulunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana, mesleğimizin hak ve yararlarının somut platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, hizmet verilen kırsal kesim sorunlarının bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında irdelenerek, uygulanabilir çözümler üretilmesini amaç edinmiştir. Üreten, kalkınan, toprak ve su başta olmak üzere doğal kaynaklarımıza sahip çıkan demokratik bir Türkiye için, halktan ve emekten yana politikaların hayata geçirilmesini ilke edinerek, bu doğrultuda önümüzdeki yıllarda da ülkemiz ve dünyamız için elimizden gelen gayreti göstermeye, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubemiz olarak devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim