Not: Söyleşiyi videodan izleyebilirsiniz

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Başkanı Nihal Bağcı, Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Bağcı, 4.cüsü yapılacak olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ile ilgili bilgi verdi.

Bu film festivalinin Eskişehir'de 4., ülke genelinde 11. yılı olduğunu vurgulayan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, "Sivil toplum örgütleri tarafından yapılan bir etkinlik. Çevre ile ilgili, kirlenme, tüketim, doğa kaynakları, enerji kaynaklarının kaybedilmesi, yenilenebilir kaybetmesi nedeniyle bunu dur demek amacını güden böyle bir festivale başlandı 2008 yılında" dedi.

Önce tek şehirle başlayan ama 2014 yılında 11 ilde eş zamanlı yapıldığını kaydeden Bağcı şunları söyledi:

"Güzel dünya bırakmak için. Güzel belgesel filmler var.

 İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte yapıyoruz. Destekçileri olması gerekiyor. Şehrimizin festivali. Yüreklere dokunan, yaşamamızda  bakış açımızı değiştirecek bir festival. Çok önemsiyoruz. Bu festivalde; sorunları yaratan düşünce kalıplarından kurtulalım çözüm odaklı olalım. Sorunumuz var diye oturmayalım. Sorunu yaratan biziz, çözüm üreten de biziz, çaba harcaması gereken de biziz. Bizi itici güç oluyor. İklimden tutan, göçden, sürdürebilir turizmden, kooperatifçilik, kadının rolünü anlatan, denizi, okyanusu anlatan belgesel filmler. Ünlü yönetmenler tarafından çekilmiş filmler.

6 gün boyunca kutlayacağız.  24-27 Nisan tarihleri arasında Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde filmler ücretsiz olarak gösterilecek."

ETOS Başkanı Nihal Bağcı’nın Sürdürülebilir Yaşam Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgiyi videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.

 

Editör: TE Bilişim